Teistega võrreldes pole Viljandil väga vigagi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hoolimata sellest et Viljandi kinnisvaraturg elas äsja üle ühe viimase aja halvema poolaasta, annab ta enamikule maakonnakeskustele nii tehingute arvu kui keskmise hinna poolest silmad ette.

Kinnisvarabüroo Uus Maa Viljandi kontori juhi Reet Raudsepa maa-ameti andmetel põhinevad arvutused näitavad, et Viljandist eespool olid tehingute rohkuse poolest vaid Tallinn, Tartu, Pärnu, Jõhvi ja Kuressaare.

Viljandi järel seitsmendaks asetunud Rakveres tehti esimesel poolaastal vaid seitse tehingut vähem, kuid nende kogusumma oli kõigest 2,2 miljonit eurot. See tähendab, et kui Viljandis oli kinnisvara keskmine hind 36 957 eurot, siis Lääne-Viru pealinnas 25 882. Eriti soodne väljamüük on olnud aga Valgas, kus 67 tehingu maht on küündinud kõigest poole miljoni euroni. Kaubaks läinud kinnisvara keskmine väärtus oli seal seega 7463 eurot.

Viljandi maakonnas sooritati 501 tehingut kogusummas 11,1 miljonit eurot. Selles pingereas läheb Lääne-Virumaa meist mööda.

Kuidas raha Eestis jaotub, näitab ilmekalt tõik, et 68 protsenti maakonnakeskuste tehingutest leiab aset Tallinnas. Tartu lisab sellele veel 12 protsenti ja kõigil ülejäänutel tuleb leppida kamba peale 20 protsendiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles