Autotehniku eriala köidab õpilasi

Sigrid Koorep
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Aus
Piret Aus Foto: Elmo Riig

Viljandi ühendatud kutsekeskkooli rõõmustab õpilasterohkus auto-, arvutiõpetuse ja ehituserialadel.

«Grupid on ilusti täis tiksunud,» ütles kutsekeskkooli avalike suhete spetsialist Piret Aus.

Ta selgitas, et elektriku ja keskkonnatehnika lukksepa eriala vastu on huvi pisut taandunud ning au sisse on tõusnud autotehniku ja ehitusviimistleja eriala. Õpperühmad on seal kahekümnekohalised ning avaldusi on saabunud juba 25, kuid vastuvõtt kestab veel.

Nutikas autotehnik

«Autotehniku eriala on alati olnud suhteliselt populaarne,» meenutas kutsekeskkooli auto­erialade kutseõpetaja Elari Ibrus.

Tema sõnul saab õpilane sügisel kooli alustades keskkooli- ja erialaaineid ning aimu töökoja sisustusest. «Algul tehakse teoreetilist tööd ja esimese kursuse märtsikuus saab autole käe külge panna,» rääkis ta.

Keerulisemaks muudab Ibruse jutu järgi õpingud ehk see, et tehnikaga tuleb sammu pidada, aga kõik täpsemad kasutusjuhendid on soome, saksa või inglise keeles ja jõuavad siia hiljem.

Eriala kiire uuenemine tähendab õpetaja ütlemist mööda ka seda, et kooli kõige nutikamad noored on just autonduses ja muidugi arvuti erialal. Autotehnikuks saajal tuleb tunda arvutit ja keeli ning olla täpne, kiire ja usaldusväärne.

Amet kätte

Avalike suhete juht Piret Aus rääkis, et noored tulevad õppima sooviga saada endale kindel eriala ja sellel ka tööd.

Kutseõpetaja ütles, et enamasti asuvad autotehnikuks õppima küll põhikoolilõpetajad, aga vahel on sisseastujate hulgas ka 21- või 22aastasi. «Nemad enamasti ei lõpeta ja lähevad tööle tagasi, sest raha kutsub,» märkis ta.

Piret Aus sõnas, et sel aastal on koolis avatud kaks uut õppekava: palkmajaehitus ja kinnisvarahooldus. «Sealt tulevad sellised kinnisvara haldajad, kes tegelevad majakomplekside hooldamisega,» kirjeldas ta viimati nimetatud eriala ja mainis, et uute alade vastu pole huvi veel eriti suur olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles