Lennu­huvilised kogunevad Karksisse

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Karksi lennuväljal on laupäeval viies Karksi lennupäev. Osalema oodatakse väikelennukeid, koptereid, motodeltaplaane, mudeldajaid ja mootorvarjureid.

Huvilised saavad näha väikelennukite demoesinemist ja lennurallit. Kavas on täpsusmaandumis- ja pommitamisvõistlus, mille võitjat ootab köetav kümblustünn.

Lennupäeva avavad langevarjurid kell 12.

Piloodid räägivad

Oma lennukitega tulevad kohale erapiloodid, kes jagavad soovijatele nõuandeid. Terve päev kestvates õpitubades avatakse huvilistele lennukikapotid, et näidata, kuhu miski käib ja kuidas masinad töötavad.

Päev pole aga pühendatud ainult lennumasinatele. Enne ametlikku avamist kell 10 leiab Karksi keskväljakul aset uunikumide väljanäitus, kus saab uurida vanu mootorrattaid ja autosid. Sellele järgneb uunikumide paraad läbisõiduga Polli ringtee kaudu Karksi lennuväljale, kuhu selleks ajaks on jõudnud ka lennukid. Terve päeva jooksul saab vaadata Lada vigursõiduvõistlust, millest võivad osa võtta kõik soovijad.

Tegevust kogu päevaks

Lennumasinate imetlemise kõrval on võimalik ka sporti harrastada. Näiteks on sel aastal uudsena plaanis üle võlli kiikumise võistlused. Võistlus käib aja peale kahes vanuseklassis ning kuus kiiremat pääsevad finaali.

Lennupäeva lõpetab jooksukross. Raja pikkus on 1350 meetrit ning jooksu võitjad, parim mees, naine ja laps, pääsevad huvilennule Mulgimaa kohal. Sama auhind ootab Lada vigursõiduvõistluse võitjaid.

Lennupäeva korraldaja Hendrik Aguri sõnul on üritus eelmistel aastatel osutunud väga populaarseks. «Plats on täis olnud ja päevad tihedad,» lausus Agur.

Et lendamist mõjutavad ilmastikuolud, on võimalik, et üritus lükatakse päeva võrra edasi, 14. augustile. Kui tuleb aga lausa torm, on korraldajad sunnitud lennupäeva üldse ära jätma.

«Seni pole ühelgi aastal üritus veel ära jäänud,» rahustas korraldaja külalisi.

See, kas ilm lubab üritust kavandatud ajal korraldada, selgub laupäeva hommikul. Agur soovitab kehva ilma korral igaks juhuks üle vaadata netilehe www.pilots.ee või www.karksi.ee, kuhu laekub kõige operatiivsem info.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles