Kirsimäel tuleb kontsert vähihaigete laste heaks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ürituse eestvedaja Kermo Maiste on lapsena vähki põdenud. Nüüd soovib ta aidata teisi lapsi, et nemadki oma haigusest jagu saaksid.
Ürituse eestvedaja Kermo Maiste on lapsena vähki põdenud. Nüüd soovib ta aidata teisi lapsi, et nemadki oma haigusest jagu saaksid. Foto: Liisi Seil

Neljapäeval kell 19 algab Viljandis Teisel Kirsimäel vähihaigete laste toetuseks korraldatav kontsert, millele järgneb vahupidu.

Heategevusliku ürituse korraldab seltsing Õnnelik Laps. Pool piletitulust läheb Eesti vähiliidule, kes raha abivajajatest lasteni toimetab. Teist poolt kasutatakse korralduskulude katteks.

Ürituse eestvedaja Kermo Maiste rääkis ettevõtmisest säravail silmil. Ka tema on lapsena pahaloomulise haigusega rinda pistnud.

Tulemuslik ravi

Haigus hakkas endast märku andma, kui Kermo Maiste oli vaid aasta vana. Ise ta sellest ajast midagi ei mäleta, kuid ema juttude põhjal vaevas teda pikalt kahepoolne keskkõrvapõletik, millega kaasnes igaõhtune palavik. Ema hakkas poja pärast muretsema ja viis ta haiglasse vereproovi andma. Sealt saadeti aastane poiss kohe Tartu haiglasse, kus selgus, et tegemist on leukeemiaga.

«Tavaliselt siirdatakse sel puhul luuüdi, aga mulle ei sobinud ühegi perekonnaliikme oma,» rääkis Maiste lähedastelt kuuldud lugude põhjal. «Siis mõeldi, et võetakse luuüdi välja, puhastatakse ja pannakse tagasi, aga seda ei saanud ka teha, sest mul olid kõik rakud halvad.» Lisaks tekitas haigus südame- ja maksakahjustuse.

Tartu arstide pakutav ravi õnneks mõjus ning kolmeaastaselt oli poisi tervis juba parem.

«Käisin iga kolme kuu tagant kontrollis, et haigus tagasi ei tuleks. Alles kolm aastat tagasi öeldi, et olen täiesti terve,» jutustas Maiste. «Muidugi pean end ka nüüd hoidma, ei tohi näiteks päikest saada, aga see on väike asi.»

Ürituse soovib Maiste pühendada vähihaigetele lastele, kes oma haigusest veel jagu pole saanud.

«Inimesed ei teagi alati täpselt, mida vähk endast kujutab,» rääkis Maiste. «Ütled «vähk» ja kõik ehmuvad. Tegelikult on vähiravi paljudel juhtudel tulemuslik, haigus ei tähenda tingimata, et inimene on maha kantud.»

Kava ja piletid

Maiste avaldas lootust, et Teisel Kirsimäel korraldatavast üritusest tuleb osa saama palju rahvast.

Kontserdipileti eest on võimalik nautida Shanoni ja Koit Toome muusikat. Üks esineja oli intervjuu tegemise hetkel veel lahtine, kuid Maiste sõnul käivad läbirääkimised SLÄMiga.

Kontserdile järgneb vahupidu «Sweet Shake», millel keerutavad plaate DJd Meelis Meri ja Merimell. Erikülaliseks on Whirl&Mayer, soojendavad Gris Grove ja Codemaster. Vahupeo pilet on kontserdi publikule odavam ja teistele pisut kallim. Pidu kestab kella neljani hommikul.

Nii kontserdile kui peole on võimalik lunastada ka toetajapilet. Kallima pileti ostnutele pakutakse tasuta süüa ja juua ning on garanteeritud parimad lavaesised kohad.

JACOBI FOND

Vähihaigeid lapsi saab toetada, annetades Jacobi fondi.
• Selle loomiseks pöördus Eesti vähiliidu poole Taani ärimees Soren Hoeh Jensen, kelle pisipoeg Jacob suri poolteiseaastaselt ajuvähki.
Allikas: Eesti vähiliit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles