Kurgja ootab laupäeval eesti hobuse sõpru

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobune
Hobune Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

13. augustil on Kurgjal eesti maakarja ja eesti hobuse päev, mis on pühendatud Carl Robert Jakobsoni 170. sünniaastapäevale. Oli ju Jakobson see, kes soovitas eesti talupoegadel kasvatada kohalikke põliseid tõuge. Tänapäevaks on need kahjuks juba ohustatud tõugude nimekirjas.

Päev algab kell 10 eesti hobuste takistussõiduga. Hobustel on sel päeval veel kavas  kooli- ja rakendisõidud ning näitus.

Maakarjahuvilised saavad kell 11.30 teada, kuidas veist näituseks ette valmistada, ning kavas on Pärnu- ja Viljandimaa ilusaima vissi valimine.

Keskpäevasel avamisel saab kõnelemas näha ja kuulda Carl Robert Jakobsoni, päeva juhib kauaaegne kõrgharitud loomakasvatajate õpetaja professor Olev Saveli.

Huvilistel on võimalik sel päeval näha ka Eestis haruldast hobuviltimist, samuti saab proovida loomaluust nikerdamist ja pulgaloomade tegemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles