Töötuid käsitööoskajaid oodatakse tasuta koolitusele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia projekt «Käsitööga tööle 2» alustab septembris järjekordseid tootearendus- ja ettevõtluskoolitusi kuues Eesti piirkonnas: Pärnus, Rakveres, Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Võrus.

Projekti tegevuste kaudu saavad osalejad uusi teadmisi kohalikust käsitööst kui tähtsast loomemajanduse valdkonnast ja võimaluse täiendada tootearendusoskusi. Projekti eesmärk on aidata ette valmistada potentsiaal­seid kohalikke väikeettevõtjaid.

Koolitustele oodatakse käsitööd oskavaid aktiivseid inimesi, kes on töötud. Projektis võivad osaleda ka väikelapsega kodus olevad vanemad, kes on lapsehoolduspuhkusel viibinud üle poolteise aasta. Igas eespool nimetatud piirkonnas moodustatakse kuni kümne inimesega õpperühm. Üks koolitusperiood kestab seitse kuud, septembrist märtsini.

See on jagatud kolmeks põhiteemaks: tootearendus, ettevõtluskoolitus ja IT-koolitus toodete turustamiseks internetis.

Tootearenduse koolitus leiab aset kaks korda kuus kontaktõppena ning õppetsüklite vahelisel ajal iseseisva individuaaltööna. Sellega tihedalt seotud ettevõtluskoolitust korraldab Tartu ülikooli ettevõtluskeskus.

Koolitus keskendub loomemajanduse spetsiifikale ning aitab koolitatavatel alustada käsitööettevõtlust. Väikeettevõtjana tegutsemise algusfaasis on projektis osalejatel kuni kuue kuu jooksul võimalik kasutada ettevõtlusmentori abi. Õppetsükli lõpetab konkreetse internetikeskkonna kasutamise koolitus, kus tutvustatakse uusi käsitöötoodete turustamise võimalusi.

Projekti on edukalt läbinud 127 õpilast ning paljud neist on loonud oma käsitööettevõtte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles