Sihtasutus Lõuna-Eesti turism pärgas paremaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika keskuse juhatajal Ando Kivibergil on hea meel, et tänu lossimägedesse ehitatud aidale saab Viljandi tuntust juurde.
Pärimusmuusika keskuse juhatajal Ando Kivibergil on hea meel, et tänu lossimägedesse ehitatud aidale saab Viljandi tuntust juurde. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile Viljandis turismifoorumit pidanud sihtasutus Lõuna-Eesti Turism kuulutas välja võistluse «Ehe Lõuna-Eesti» võitjad, kelle hulka kuulus piirkonna edukaimaks ürituste korraldajaks nimetatud pärimusmuusika keskus.



Sihtasutuse juhataja Marika Kool nimetas põhjuseks, miks pärimusmuusika keskus edukaks turismiobjektiks valiti, tänuväärset tegevust pärimusmuusika propageerija ja tutvustajana.



«Lõuna-Eesti kontekstis on see väga oluline,» toonitas Kool ning lausus, et keskuse valmimine on kogu piirkonnale väga suure tähendusega.



Pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kiviberg tunnistas, et kuigi tema näeb keskuse kõige tähtsama rollina ikkagi Eesti muusikalise päritolu ja omanäolisuse tugevdamist, on tal loomulikult hea meel, et ettevõtmist ka turismi vaatevinklist esile tõstetakse.



Kiviberg avaldas heameelt selle üle, et inimesed on pärimusmuusika aida üles leidnud ning seal on peetud rahvarohkeid kontserte. «Tähelepanu oleme tõmmanud omajagu ning on vahva, et ka Viljandi sellest tuntust juurde saab,» lausus ta.



Võistluse «Ehe Lõuna-Eesti» korraldajad jagasid seekord välja kaks Lõuna-Eesti parima turismiobjekti või -projekti tiitlit. Selle pälvisid Tartus asuv Dorpati konverentsikeskus ning Võrumaal tegutsev Haanjamehe talu.



Kui pärimusmuusika keskus oli edukas ürituste korraldajate ja muuseumide kategoorias, siis toitlustus- ja majutuskohtade seas võttis eduka tiitli vastu Piusa ürgoru puhkemaja ning aktiivse puhkuse pakkuja kategoorias Otepää seikluspark.



Eespool nimetatud turismiobjektid ja -projektid valiti välja 17 kandidaadi hulgast.


Tänavuseks parimaks turismi toetajaks osutus Urvaste vald. Sellele tiitlile kandideerijaid oli kaheksa.



Kõik tunnustatud said sümboolse auhinna: reguleeritavad käimiskepid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles