Suusahüppelugu sai kurva finiši

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi paigaldas suusahüppetreener Tõnu Visnap maandumisnõlvale ja kümne meetri mäele tehiskatet. Paraku ei kasvatanud see noorte huvi ala vastu.
Kolm aastat tagasi paigaldas suusahüppetreener Tõnu Visnap maandumisnõlvale ja kümne meetri mäele tehiskatet. Paraku ei kasvatanud see noorte huvi ala vastu. Foto: Peeter Kümmel

Üle kaheksakümne aasta Viljandis vastu pidanud suusahüppetraditsioon katkes: lossimägede nõlvale ehitatud hüppemäelt võeti maha kunstkate ning rajatis lammutatakse.

Nagu ütles linnapea Loit Kivistik, ei olnud muud võimalust, sest paari aasta eest kaotati Viljandi spordikoolis kahevõistluse eriala ning suusahüppemäge enam ei kasutatud. See oli tema sõnul möödakäijatele ohtlikuks muutunud.

«Kui mõni laps oleks üritanud sealt millegagi alla sõita, oleks olnud oht viga saada,» nentis linnapea.

Nõlv korrastatakse spordikeskuse kaudu alltöövõtu korras, nendeks töödeks leidis linnavalitsus reservfondist 750 eurot. Edaspidi püütakse koht Loit Kivistiku sõnutsi hoida korras ja niidetud.

Viljandi spordikooli direktor Urmas Müür ütles, et hüppepaiga kadumine on kurvastav sündmus. «See oli aga paratamatus, sest huvi suusahüpete vastu oli viimastel aastatel kesine,» nentis ta. «Sisuliselt gruppi täis ei tulnud. Mitmel aastal käis mäel vaid 8—10 poissi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles