Jääväljak sai varaste käe läbi suure kahju

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaaside lõhkumise ja alumiiniumpostide vargusega põhjustasid vargad sihtasutusele Viljandi Jäähall ligi 6500 eurot ehk vanas rahas 100 000 krooni kahju.
Klaaside lõhkumise ja alumiiniumpostide vargusega põhjustasid vargad sihtasutusele Viljandi Jäähall ligi 6500 eurot ehk vanas rahas 100 000 krooni kahju. Foto: Elmo Riig

Üle-eelmisel nädalal rüüstasid metallivargad Viljandi jääväljakut, tekitades lõhkumise ja vargusega ligi 6500 euro suuruse kahju.

Sihtasutuse Viljandi Jäähall juhatuse liige Aivar Talvet rääkis, et kuna suvel liuväljal midagi ei toimu, pole kuriteo täpne aeg teada. Vargus avastati 22. juulil ja tõenäoliselt pandi see toime ajavahemikul 18.—21. juuli.

Metall kaasa, klaas puruks

Tühjalt väljakult, kus jäähalli pidajate arvates midagi varastada polnud, olid pätid ikkagi leidnud midagi väärtuslikku — piirdeklaase püsti hoidvad alumiiniumist postid. Osa klaase oli maha hunnikusse laotud, osa aga purustatud. Talveti sõnul põhjustatigi suurem kahju lõhkumisega, sest tegemist on üsna kallite klaasidega.

«Kui nad oleksid lasknud kõigil klaasidel maha kukkuda, oleks kahju veel suurem olnud,» nentis Talvet. «Alumiinium, mis nad said, ei maksa eriti midagi.»

Ära viidi umbes 80 posti, mis moodustab ligi poole kogu piirdest. Teest kaugemale jääv külg on klaasidest ja postidest peaaegu täiesti puhas, mujal on üksikuid auke.

Jäähalli juhtkond on pöördunud taastamiseks abi otsides Eesti jäähoki liidu poole. Sealt lubati uurida, ega teistel uisuplatsidel ole üleliigseid detaile, mida viljandlased saaksid soodsa hinnaga osta. Väike varu on Viljandis ka ehituse ajast.

Juhatuse liikme sõnul on osa kompleksist küll valve all, kuid mitte areen. Nüüd peab sihtasutus nõu pidama, kuidas seda pahategijate eest kaitsta.

Pärast rüüstamise avastamist käisid jääväljaku pidajad läbi Viljandi vanametalli kokkuostupunktid, kuid alumiiniumposte polnud kusagil.

«Kuuldavasti pidavat siin ka Läti metallikokkuostjaid liikuma ja nendega ei saa me midagi ette võtta,» nentis Talvet.

Politsei vaikis kuriteost

Möödunud nädalal tegi sihtasutus juhtunu kohta avalduse politseisse, kuid politsei- ja piirivalveameti pressiteenistuse saadetud infos pole vanas rahas saja tuhande kroonini küündinud kahjuga avaliku objekti rüüstamist mainitud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Agu Lall, kes eile esimest päeva puhkas, ei osanud öelda, miks ta seda kuritegu avalikustamist väärivaks ei pidanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles