Meleskis esietendub klaasi lugu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pedajas
Priit Pedajas Foto: Elmo Riig

Täna tuuakse Meleski klaasivabrikus esimest korda publiku ette Ugala suvelavastus «Läbi klaasi», mille on teatri tarvis kirjutanud Mats Traat ning lavastanud Priit Pedajas Draamateatrist.

Eesti klaasi ja tolle vabriku lugu etendatakse paigas, kus need lood sündisid.

Omal ajal oli Meleski jõukas koht. Aastail 1792—1795 rajati Võisiku mõisa maadele, praegusesse Kolga-Jaani valda Eesti suurim tööstusettevõte, Rõika-Meleski klaasi- ja peeglimanufaktuur. Tänapäeval on Meleski unustatud paik. Ei huuga seal vabrikukorsten ega valmistata enam klaasi.

Kunstnik Liina Unt on loonud vabrikusse vanade klaasikodade meeleoluga haakuva lavakujunduse. Laval on klaasiahi ning klaasimeister näitab oma kunsti otse publiku silme all.

Mängivad Aarne Soro, Martin Mill, Andres Oja, Janek Vadi, Tarvo Vridolin, Arvo Raimo, Peeter Jürgens ja teised.

Etendusele tulijatel palub teater arvesse võtta, et tegemist on vana, ebatäielikult korrastatud vabrikuhoonega.

Viljandist saab Meleskisse teatribussiga, mis väljub Vabaduse platsilt igal etenduse päeval kell 17.30 ja toob tagasi Viljandisse 15 minutit pärast etenduse lõppu. Bussipileteid saab varem osta Ugala kassast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles