Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valuutafondi juht läheb uurimise alla

Prantsuse kohus andis eile ametliku korralduse alustada Rahvusvahelise Valuutafondi tegevdirektori Christine Lagarde’i asjus uurimist, mis puudutab Lagarde’i tegevust Prantsuse rahandusministrina.

Prantsuse kohtunikud peavad otsustama, kas Lagarde jäi oma võimu piiresse, kui sekkus endise riigipanga Credit Lyonnais ja prantsuse suurärimehe kohtuvaidlusesse. Süüdistaja teatel kuritarvitas Lagarde võimu, kui kiitis heaks Bernard Tapie’le tehtud 285 miljoni euro suuruse väljamakse. Tapie oli süüdistanud panka pettuses, mis puudutas tema osalemist Adidase ettevõtte müügitehingus.

Lagarde eitab kõiki talle süüks pandavaid üleastumisi. Samuti pole teada, et ta oleks sellest kohtulahendist kasu saanud.

Spetsialist hoiatas Norrat aastaid tagasi

Norra julgeolekuasjatundjad hoiatasid 2006. aastal, et kõige suuremaid purustusi tekitaks Oslo valitsuskvartalisse pandud pomm.

Tookord intervjueeris Norra rahvusringhääling NRK julgeolekuspetsialisti.

Haldus- ja reformiministeeriumi asejuht Christian Fredrik Horst rääkis, et lõhkeseadeldis tekitaks enim kahju Oslo kesklinna valitsuskvartalis, vahendas ajaleht «Verdens Gang».

Ta ütles, et kõige mustem stsenaarium käivitub, kui lõhkeainetega auto pargitakse Høyblokka hoone sissepääsu ette. Just sellesse kohta jättiski Anders Behring Breivik oma sõiduki viis aastat hiljem, tänavu 22. juulil.

Suri «Politsei­akadeemia» staar

Eduka näitlejakarjääri loonud ameerika jalgpallur Bubba Smith suri 66aastasena üleeile Los Angeleses, edastas «The New York Times».

Ta leiti oma kodust Los Angelesest Baldwin Hillsist. Surma põhjus ei ole teada, kuid esmastel andmetel oli see terviseprobleem.

Buba kodanikunimi oli Charles Aaron Smith. Ta oli kunagi Baltimore Coltsi, Oakland Raidersi ja Houston Oilersi meeskonnas edukas ameerika jalgpalli mängija, ent lõpetas sportlaskarjääri 1976. aastal.

Pärast seda hakkas ta tegelema näitlemisega. Bubba Smith sai kuulsaks «Politseiakadeemia» menufilmidega, mängides neis Moses Hightowerit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles