Elektri hinna tõus tõi inimesed protestima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad lahkusid vähem kui tund pärast piketi algust, sest ükski Eesti Energia juht polnud nõus nendega õues kohtuma.
Meeleavaldajad lahkusid vähem kui tund pärast piketi algust, sest ükski Eesti Energia juht polnud nõus nendega õues kohtuma. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti Energia Tallinna klienditeeninduse ette kogunes eile poolsada inimest avaldama meelt elektri hinna tõusu vastu.

Keskerakonna noortekogu algatusel kokku tulnud protestijad, nii noored kui vanad inimesed, moodustasid Kadaka tee klienditeeninduse juurde poolkaare.

Demonstrantide plakatitelt võis lugeda: «Liive, Eesti rahvas pole sinu pangaautomaat!», «Taavi Veskimägi — halb poliitik, veel halvem ärimees» ja «Liive + Parts, kas te olete hulluks läinud?».

Kõige tähtsamal kohal ilutses plakat «Iga Eesti kodanik on Eesti Energia omanik». Näha oli ka Eesti ja Keskerakonna noortekogu lippu. Protestijaid juhtis kohapeal Keskerakonna noortekogu esimees Jaanus Riibe.

Peagi selgus, et Eesti Energia hoones on ettevõtte juhatuse liikmed Margus Kaasik ja Margus Rink. Nad kutsusid meeleavaldajate esindajaid sisse endaga rääkima, kuid need nõudsid juhtide väljatulekut. «Välja juhatuse liikmed!» skandeerisid meeleavaldajad.

Et aga elektrifirma juhid polnud nõus välja minema, jäigi poolte kohtumine ära. Vahepeal helistasid protestijad valjuhääldi kaudu Eesti Energia juhatuse esimehele Sandor Liivele, kes telefoni vastu ei võtnud.

Kolmveerand tundi pärast meeleavalduse algust läksid protestijad laiali, olles jõudnud järeldusele, et Eesti Energial pole õigust elektri hinda tõsta, sest rahvaga ei ole räägitud.
Pärast meeleavalduse lõppu kõneles Eesti Energia juhatuse liige Margus Kaasik üritust kajastama tulnud kümmekonna ajakirjanikuga teisel pool hoonet hoovis.

Ta ütles, et meeleavaldajatele oleks olnud keeruline elektri hinna tõusu õues selgitada, sest selleks on vaja näidata graafikuid ja slaide; samuti võinuks rahvas selgitustele vahele karjuda.

«Me jõuame konkurentsiametiga mõistlikule kokkuleppele ja elektri hind on mõistlik,» kinnitas Kaasik ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles