Maavalitsuses näeb Enn Loidi fotosid veetilkadest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 10 avatakse Viljandi maavalitsuses fotograaf Enn Loidi looduspiltide näitus «Kaste läbi aasta». See on autori neljas väljapanek maavalitsuses.

«Enn Loit on pildistamisega tegelenud 1970. aastatest alates ja kuigi ta on selle aja jooksul kokku puutunud eri žanritega, sealhulgas pressifotoga, peab ta end ennekõike loodusfotograafiks,» on öeldud Viljandi fotograafi ühe varasema näituse tutvustuseks.

«Loodusfotode puhul ei tegele pildistaja nähtu töötlemisega, vaid dokumenteerib looduse seisundeid.»

See jutt kehtib ka käesoleva näituse «Kaste läbi aasta» kohta, mille puhul Enn Loit on jälginud ja jäädvustanud veetilka tema erinevates olekutes ja kujudes. «Eks see pealkiri ole tinglik, sest talvel ju kastet ei ole. Aga veetilk on ikka — ainult mõnel muul kujul — ja see on aasta läbi huvitav,» selgitas fotograaf.

Näitusel vaadata olevad tööd on tehtud viimase aasta jooksul. Ülesvõtete puhul on kasutatud makropildistamise tehnikat.

Enn Loit ütles, et Viljandi maavalitsuse ruumes on tal seni olnud kolm fotonäitust kolme maavanema ajal. «See on nüüd neljas näitus, aga kolmanda maavanema ajal,» lisas ta.

Näitus jääb maavalitsuse teisel korrusel avatuks septembri lõpuni. Seda saab vaadata esmaspäevast neljapäevani kella 8—17 ning reedel kella 8—15.45.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles