Pimedate Ööde festival hõivab Rubiini

Maarja Möldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÖFF on tuntud ja hinnatud festival.
PÖFF on tuntud ja hinnatud festival. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pimedate Ööde filmifestivali Viljandi programm kestab tänasest 4. detsembrini, pakkudes näitust, tosinat mängufilmi, lühi- ning animafilmide kava ning muudki.


Täna kell 16 avatakse Kondase keskuses näitus «Eesti film läbi aegade». Kohapeal on võimalik uudistada kolme tuntud eesti filmi kujunemislugu ja huvitavaid seiku filmide tegemisest.

Reedel kell 18.30 näidatakse avafilmina Rubiinis «Valgete ööde pulmi» (Island 2008). See on tšehhovlik draama keskeakriisis vaevlevast ülikooliprofessorist, kes oma haritusest hoolimata ikkagi veel päris täpselt ei tea, mida ta elult tahab. Pulmadeks valmistuvat mees jälitavad kummitusena eelmise, traagiliselt hukkunud naise vari ja kahtlused ta enese kõlblikkuses uut elu alustada.

Kell 22 juhatavad ööfilmi akustilise kavaga sisse Pööloy Gläänz ja noored muusikud, ööfilm ise algab kell 23.59 ning see on «Kottpea» (USA 2008), katsetus võtta absurdselt sisutu idee mehest, kellel on kott peas, ning teha naljakas, tõetruu, poolehoidu võitev film, mis oleks samas ka hirmus.

Laupäeval kell 18 näebfilmi «Mao Tse Tung» (Albania 2007), mis on Balkanile omase huumoriga vürtsitatud komöödia totalitaarsest ühiskonnast ja seal vohavast absurdist, ning kell 20 linastub «O'Horten» (Norra-Saksamaa-Prantsusmaa 2007), mis pajatab rongijuhist ja insenerist, kelle senine rahulik elurütm paisatakse sassi kohe, kui ta pensionile jääb.

Pühapäeval kell 14 on kavas muusikaline draama «O, pai, o - vaata vaid!» (Brasiilia 2007) ning kella 18-st näeb «Sleepwalkersi» rahvusvahelise võistlusprogrammi parimaid töid.

Esmaspäeval kell 17 on kavas «Ben X» (Belgia-Holland 2007) ja kell 19.30 «Meistrite kohvik» (Argentina 2008). Kell 21 näeb «Sleepwalkersi» Eesti lühifilmide võistlusprogrammi parimaid töid.

Teisipäeval kell 17 on kavas «Mina olin siin» (Eesti-Soome 2008), kell 19 «Elu olulised asjad» (Kanada 2008) ja kell 21 «Animated Dreamsi» programm «Uus ja uhke Eesti anima».

Kolmapäeval kell 17 linastub «Võitleja» (Taani 2007), kell 19 näeb pärimusmuusika aidas õudustummfilmi elava muusika saatega «Golem, kuidas ta maailma tuli» ning kell 21 näidatakse Rubiinis filmi «Maailm on suur ja lunastus luurab nurga taga» (Bulgaaria 2008)
Neljapäeval kell 17 näeb Viljandimaa noorte filmivõistluse paremaid töid ja kell 21 algab filmimuusika pidu, mis lõpetab Viljandis PÖFF-i programmi.

Täpsem kava aadressil www.vanker.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles