«Vanad olümpiaalad» kutsub taas võistlema

, võistluste korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval peetakse Suure-Jaani gümnaasiumi staadionil traditsiooniline kergejõustikuvõistlus «Vanad olümpiaalad».

Mittetulundusühingu Vanad Olümpiaalad korraldatav mõõduvõtt kuulub Eesti kergejõustikuliidu ametlikku võistluskalendrisse ning leiab aset 24. korda.

1986. aastast peetavate «Vanade olümpiaalade» omapära seisneb võistlusalade valikus: võisteldakse küll traditsioonilistel kergejõustikualadel, ent autentsuse ning ettearvamatuse huvides tehakse seda ebatraditsiooniliste lisareeglitega.

Muu hulgas starditakse sprindidistantsile püstilähtest, hüppeid sooritatakse hoovõtuta ning heitealadel läheb lõpptulemusena kirja parema ja vasaku käe parima katse summa. Meeste arvestuses lisavad vürtsi viie miili jooks ning 24,5 kilo kaaluva vasaraga raskusheide.

Osalenud on hulk harrastussportlasi ja kohalikke entusiaste, ent võistluse kõigi aegade edetabelites leidub ka tippkergejõustiklasi, kes on esindanud Eestit isegi olümpiamängudel: näiteks Valter Külvet, Donald-Aik Sild ja Aleksander Tammert.

«Vanade olümpiaalade» võistlusradadel on osalemisrõõmu tundnud nii endised kui praegused Eesti meistrivõistluste medaliomanikud ning loodetavasti tunnevad tulevasedki.

Noortevõistlus algab Suure-Jaani staadionil 6. augustil kell 10.30 ja põhivõistlus kell 13.
Osalejaid registreeritakse pool tundi enne algust kohapeal. Üritus on nii osalejatele kui pealtvaatajatele tasuta. Iga ala kolme paremat autasustatakse ning kõigi aegade edetabelis kõrgeimale kohale viiva tulemuse eest on välja pandud eriauhind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles