Odaviskaja rekord tabelisse ei sobi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadistel Sakala mängudel esindas odaviskaja Risto Mätas oma koduvaldd Pärstit.
Kevadistel Sakala mängudel esindas odaviskaja Risto Mätas oma koduvaldd Pärstit. Foto: Madis Luik

Viljandimaa meeste odaviskerekordi omanik Risto Mätas nihutas teisipäeval Rootsis peetud võistlustel oma viie aasta tagust tipptulemust 34 sentimeetri võrra.

Rootsis Karlstadis grand prix’ osavõistluse võitnud Risto Mätase tulemuseks mõõdeti 80.87.

Tänavu teist korda 80 meetri joone alistanud sportlase jutu järgi soosisid staadionil valitsenud õhkkond ja ilm odaviskajaid igati. «Erinevalt Eesti meistrivõistlustest oli seal soe ja kuiv,» lausus Pärsti vallast pärit Mätas.

Möödunud nädalavahetusel Tallinnas peetud Eesti meistrivõistlustel pidi ta rahulduma ligemale neli meetrit nõrgema tulemuse ja teise kohaga.

«Kadriorus katsetasin pikka hoojooksu. Klappima ma seda ei saanud ning seepärast naasin lühema hoovõtu juurde,» kõneles sportlane. «Tänavu ma ilmselt enam suure hoo pealt visata ei proovigi.»

Sellel aastal ainsa eestlasena oda kahel korral 80 meetri joonest kaugemale lennutanud ning augusti lõpul algavate maailmameistrivõistluste

B-normi täitnud Risto Mätas ütles end olevat tiitlivõistlusi silmas pidades riigi tugevaima koondisekandidaadi, aga kindlalt ta end ikkagi tunda ei saa. «Pääset ihkavad Mihkel Kukk ja teisedki mehed,» arutles ta.

Maailmameistrivõistluste osavõtunormi saab täita 15. augustini ning Risto Mätase jutu järgi otsivad konkurendid selleks innukalt võimalusi. 27. augustil Lõuna-Koreas Daegus algavale suurvõistlusele pääsemiseks on odaviske A-norm 82 meetrit ning B-norm 79.50.

Enne maailmameistrivõistlusi on Mätasel plaanis osaleda Hiinas peetavatel üliõpilaste maailmamängudel. Ta lendab sinna juba 14. augustil, olles teinud viimase etteaste tuleval teisipäeval Viljandis «Big­banki kuldliiga» finaalvõistlusel. Peale koduste konkurentide tuleb tal siin rinda pista tugevate välismaalastega.

«Juhul kui mind arvatakse maailmameistrivõistluste koondisesse, jään kahe võistluse vahel Aasiasse harjutama,» teatas ta.

Kergejõustikuseltsi Sakala juhi Tiit Aru sõnul ei saa Risto Mätase teisipäeval sooritatud tulemust paraku meie maakonna rekorditabelisse märkida, sest ta esindab Eesti tiitlivõistlustel Tallinna Kalevit. «Selline põhimõte kehtestati aastate eest,» seletas Aru.
Sellest hoolimata on Mätas 2006. aastal visatud 80.53-ga Viljandimaa odaviskerekordi omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles