Torupillitalus algab mulgi pärimuskultuuri laager

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torupillitalu peremees Ants Taul
Torupillitalu peremees Ants Taul Foto: Elmo Riig / Sakala

Suvistele suursündmustele pakub algaval nädalalõpul vaheldust Valgamaal Riidaja külas Torupillitalus aset leidev mulgi pärimuskultuuri laager «Mulke pärimus».

Varem registreerunutel on võimalik reedest pühapäevani õppida torupilli, lõõtspilli ja rahvalaulu ning kõike seda Mulgimaale omaselt. Torupilli hingehädadega aitab toime tulla Andrus Taul, mulgi lugusid õpetavad Ants Taul ja Tarmo Noormaa, rahvalaule Lauri Õunapuu.

Pillipuhumise, mängimise ja laulmise vahele pakuvad kogenud juhendajad tegevust õpitubades. Mulgi keelt õpetab Kristi Ilves, kes näitab ka, kuidas vikatiga niita, ja tutvustab muid töid ja tegemisi Mulgimaa talus. Avatud on käsitöökoda Eve Toompalu juhendamisel ja savikoda Triinu Tauli eestvõttel. Mulgi toite õpetavad valmistama kogenud kokad Alli Laande ja Tiiu Taul. Andrus Tauli juhendamisel saab kätt proovida laastukatuse löömises. Räägitakse Mulgimaa saunatraditsioonist, köetakse koos suitsusauna ja viheldakse mulkide kombel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles