Uueveski basseinide oksjon luhtus taas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uueveski puhkekeskusega käib kaasas rida kohustusi, mis võimalikke ostjaid peletavad.
Uueveski puhkekeskusega käib kaasas rida kohustusi, mis võimalikke ostjaid peletavad. Foto: Peeter Kümmel

Uueveski puhkekompleks on kevadest saadik käinud neli korda enampakkumisel ning ehkki viimasel, nädala eest välja kuulutatud oksjonil oli hind aprilliga võrreldes langenud 7592 eurot, ei leidunud ka seekord ühtki huvilist.

Kõnealune puhkekeskus läks kuus aastat tagasi hoonestusõiguslepinguga 15 aastaks firmale Timpson Trading. Paraku sattus ettevõte majanduslanguse ajal kitsikusse ega suutnud enam täita linna pandud kohustusi. Lugu päädis kohtuotsusega, mis mõistis ettevõtjalt linnale 6391 euro suuruse leppetrahvi koha laokile jätmise eest. Pooleli oleva pankrotimenetluse tõttu pole selge, kas Viljandil õnnestub nimetatud summa kätte saada või mitte.

Veelgi keerulisem on lugu Uueveski basseinide saatusega. Nende linnale tagasi võtmine ei tule kõne alla, sest lepingu järgi võis hoonestusõiguse omanik selle tagatisel pangalaenu võtta. Seega kaasneks sundvõõrandamisega laenu tagasimaksmise kohustus.

Kohtutäitur Janek Pooli büroost, kus on seni Uueveski basseinide müügiga tegeldud, ei osatud veel öelda, kas ja kui palju hind langeb. Viimasel pakkumisel küsiti basseinide eest 23 008 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles