Vana-Võidus hakatakse autojuhte uue kava kohaselt õpetama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi ühendatud kutsekeskkool soovib järgmisest aastast hakata bussi- ja kaugsõiduautojuhte koolitama Euroopa autojuhtide liidu (UICR) välja töötatud õppekava järgi. Praegu viibib Viljandis organisatsiooni president Ludwig Büchel, kellega õppeasutuse direktori Tarmo Looduse sõnul plaani arutatakse.

Loodus rääkis, et rahvusvahelise liidu kava järgi ei õpetata tulevastele elukutselistele roolikeerajatele ainult autojuhtimist, vaid ka marsruudi planeerimist, logistikat, kütusesäästlikku liiklemist ja võõrkeeli.

«Kindlasti pole praegusel autojuhtide õppel midagi viga,» rõhutas Loodus ning lisas, et uuele kavale üleminek oleks siiski suur samm edasi. Et plaan ka teoks saaks, tuleb Looduse ütlemist mööda ära lahendada mitu veel lahtist küsimust. Näiteks nõuab UICR-i programm koolitajatelt väga head ettevalmistust ning seetõttu tuleb kõigepealt nemad välja õpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles