Tabati 20 lapsnapsitajat

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi pärimusmuusika festivali esimesel päeval ei saanud politsei ühtegi teadet raskematest kuritegudest, küll aga pidasid korravalvurid kinni 20 alkoholi joonud ala­ealist.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Agu Lalli teatel selgitasid politseinikud neljapäeval alanud operatsiooni käigus välja 49 väärtegu, millest 11 olid liiklussüüteod. Kainenema toimetati viis isikut, kätte saadi üks alkoholi joonud sõidukijuht ning kinni peeti kuus avaliku korra rikkujat ja 20 alkoholi joonud alaealist.

Viljandimaa politseijuht Alvar Pähkel toonitas, et nimetatud 20 sekka pääsemiseks ei pidanud noored sugugi purjus olema — piisas sellest, kui alkomeeter vägijookide pruukimise tuvastas. Ükski alaealine polnud joonud nii palju, et oleks vajanud kainenema viimist.

Alkoholiga patustanute arvu hindas politseikapten tavapäraseks ja nentis, et see sõltub suuresti politseinike tööst.

«Kui oleksime alaealistest alkomeetrit nina alla panemata lihtsalt mööda kõndinud või oleksid politseinikud mingi suurema sündmusega hõivatud olnud, olnuks tabatute arv tunduvalt väiksem või isegi null,» rääkis ta. «Suuremate jõududega oleksime aga võinud ka 50 kätte saada.»

Pähkli sõnul ei ole mõtet Viljandi pärimusmuusika festivalil tabatud purjus alaealiste hulka võrrelda «Õllesummeri» omaga, sest need on täiesti erinevad üritused.

««Õllesummer» toimub aiaga piiratud suletud territooriumil ning politseinikud tegutsevad peamiselt väravate taga,» selgitas politseijuht. «Aga kes ikka nii väga aia taha jooma tahab minna? Folk käib samas kogu Viljandis.»

Kangemat kraami manustanud noored saadigi kätte mujalt linnast, mitte kontserdipaikadest. Ka väikesed kaklused, mida ette tuli, leidsid enamasti aset väljaspool festivali­ala.

«Mitu kaklust oli näiteks ööklubi City ees, aga ühegi kohta pole avaldust tehtud ja seetõttu ei ole me ka kriminaalasju algatanud,» lausus Pähkel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles