Jahimehed pidasid kokkutulekut

Kristi Karro
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalavahetusel Võrtsjärve ääres Valmas peetud Eesti jahimeeste kokkutuleku ümarlauas sõlmisid jahimeeste selts ja laskurliit koostööleppe.

Eesti jahimeeste seltsi presidendi Margus Puusti sõnul on jahimeeste ümarlaud tore traditsioon ja seda peeti neljandat aastat.

Üritusele tulnud inimeste küsimustele vastasid põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, jahimeeste ühenduse eesistuja riigikogus Karel Rüütli, keskkonnaministeeriumi metsanduse ja jahinduse nõunik Tõnu Traks, riigimetsa majandamise keskuse jahindusosakonna peaspetsialist Kalev Männiste, jahimeeste seltsi juhatuse liige Toomas Kõuhkna ja president Margus Puust ning erametsaliidu juhatuse esimees Ando Eelmaa.

Ümarlauda koordineeris Viljandimaa jahimeeste liidu esindaja Jaan Lukas.

Enim tõstatati küsimusi jahiseaduse kohta: milleks ja kellele seda tehakse ning mida muudatused kaasa toovad. Ümarlaua viimase punktina sõlmiti koostöölepe jahimeeste ja laskurliidu vahel.

Seltsi tegevjuht Hegne Lump ütles, et koostöölepingus on kirjas üldised arengusuunad laskespordi arendamiseks ja populariseerimiseks jahimeeste seltsi ja laskurliidu ühistegevuse kaudu.

Samuti määratleb leping, et ühiselt hakatakse jahinduse, laskespordi ja muude selle valdkonnaga seonduvate teemade tutvustamiseks korraldama üldrahvalikke üritusi ning koolitusi. Plaanis on teha jõupingutusi laskespordibaaside ja lasketiirude ehitamiseks ning arendamiseks.

Viljandimaa jahimeeste liidu korraldatud kolmepäevasest kokkutulekust võttis liidu tegevjuhi Ulvi Lombi jutu järgi osa ligikaudu 4000 inimest. Esindatud oli 32 jahindusseltsi, kuid kohale olid oodatud ka kõik loodushuvilised.

Sai võistelda näiteks jahisarve puhumises, laskmises ja fotografeerimises, teha Võrtsjärve ekskursiooni ja osaleda õhtustel meelelahutusüritustel. Peeti kümme erialavõistlust, mille üldvõitjaks tuli Tartumaa jahimeeste selts.

Üldiselt said Viljandi jahimehed Puusti sõnul ürituse korraldamisega hakkama. «Kindlasti on meeldiv, et kokkutulek pole ainult jahimeeste, vaid perede üritus,» rõõmustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles