Kaare kooli poisid olid Saksamaal edukad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi Kaare kooli õpilased Raido Üts ja Kert Klein osalesid 23. ja 24. juulil Saksamaal peetud spordivõistlustel ja tulid sealt tagasi heade kohtadega.

Eestist Saksamaal korraldatud õpiraskustega õpilaste lahtistele meistrivõistlustele sõitnud esindusse kuulus kuus poissi.

Sõitjad valiti välja aprillis Tallinnas peetud vabariiklike kergejõustiku mitmevõistluste tulemuste põhjal. Lõplik valik ja otsus, mis aladel keegi võistleb, tehti 13.—15. juulini, mil noored harjutasid Tallinnas Kalevi staadionil.

Saksamaa lahtised võistlused leidsid aset Siegenis. Poiste jutu järgi oli see rahulik ja hubane, ilusa staadioniga linnake.

Raido Üts sai seal kaks esikohta: 100 meetri jooksus oli tema aeg 12,84 ning 200 meetri jooksus 25,88. Vihmase ilma tõttu ebaõnnestunud kaugushüppes pidi Üts leppima viienda kohaga.

Kert Klein seevastu püstitas just kaugushüppes 5,12 meetriga isikliku rekordi ja pälvis teise koha. 400 meetri jooksus tuli ta kolmandaks ja 100 meetri jooksus neljandaks.

«Suur tänu Viljandi linnavalitsusele ja Paistu vallavalitsusele, kes poiste sõitu rahaga toetasid,» ütles kehalise kasvatuse õpetaja Inna Arutjunjan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles