Rein Lang arutles Viljandis kultuuriasutuste tuleviku üle

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kultuuriminister Rein Lang kohtus kolmapäeval Viljandis Ugala teatri nõukogu liikmete ja Viljandi kultuuriakadeemia esindajatega. Üheskoos leiti, et asutuste senisest tunduvalt tihedam koostöö on võti, mis toob kaasa uue tõusu Viljandi kultuurielus.

Kultuuriminister Rein Langi sõnul võeti arutelude tulemusena suund sellele, et 2015. aastaks võiks Ugala teater ja kultuuriakadeemia etenduskunstide osakond toimida ühtse juhtimise all. «See oleks ülimalt loogiline, kui ühes linnas paiknevad teater ja teatrikool tegutseksid koos. Noored Ugala tudengid tõstaksid teatri niigi suurt potentsiaali veelgi,» rääkis kultuuriminister.

Kultuuriministri kinnitusel teater on ja jääb oluliseks osaks Viljandi kultuurielus. «Edasisi renoveerimisplaane ja tulevikusuundi silmas pidades oleks äärmiselt mõistlik tuua kogu Viljandi teatrimaailm ühte kohta kokku.» Lähiajal vaadatakse teatri senised renoveerimisplaanid üle arvestusega, et hoones leiaks koha ka etenduskunstide õppetöö.

Minister Lang avaldas lootust, et selline suund annaks häid tulemusi teatrielus laiemalt. «Sellisel moel võrdub üks pluss üks kindlasti vähemalt kolmega ehk jõudude ühendamine tooks kaasa veel paremad tulemused kohalikus ja ka üle-eestilises kultuurielus.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles