Nõrga talu teeb oma aias lillepeo

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõrga talu perenaine Krista Kukk ja tema kaksikutest tütred ootavad lillehuvilisi sel nädalal endale külla.
Nõrga talu perenaine Krista Kukk ja tema kaksikutest tütred ootavad lillehuvilisi sel nädalal endale külla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljandat aasta peetakse Suure-Jaani vallas Metskülas Nõrga talus lillepäeva. Aiandushuvilisi ja lillesõpru oodatakse sinna 30. juulil.

Ürituse korraldaja, Nõrga talu perenaine Krista Kukk ütles, et õide on puhkenud mitut sorti päevaliiliad ja floksid. Ta avaldas lootust, et talu ümber loodud poolteise hektari suurune iluaed pakub inspiratsiooni nii professionaalsetele aiakujundajatele kui algajatele aednikele.

«Nõrga talus on hakanud kujunema Viljandimaa rikkalikumaid püsilillekollektsioone,» rääkis ta. Palju oleme kasutanud taimi, mida on maakodudes kasvatatud juba aastaid.»

Nõrga tunnistati 2009. aastal Suure-Jaani valla kauneimaks tootmistaluks ja 2010. aastal sai see auhinna Eesti presidendi väljakuulutatud võistlusel «Kaunis Eesti kodu».

«Ilusas kohas elamine on suur väärtus. Vaikust, avarust ja oma aeda võib tänapäeval pidada lausa luksuseks. Lillepäevaga tõstame ausse kauni ja korrastatud elukeskkonna,» tõdes Krista Kukk.  

Ta lisas, et oodata on põnevaid loenguid ning traditsioonilisi ringkäike, mille ajal tutvustatakse taimi ja aiakujundust. Päev avatakse kell 10.30, ringkäigud on kell 11 ja 14. Kell 12 peetakse rooside taimekaitse loeng, kell 15.30 kõneldakse uutest floksisortidest.

Lillepäeval osalevad ilupuid ja põõsaid kasvatav Järvselja puukool, roosikasvataja Merike Rosenberg, kasvuhoonete paigaldaja Aiaala osaühing ja haljastaja Janne Pihu.

Nõrga talu ootab aiandushuvilisi ja lillesõpru, et veeta ühiselt kaunis suvepäev. Üritus kestab kella 10—18 ja on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles