Viljandis sirguvad pisikesed põrsad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aia tänava hoovis kasvavad põrsad on pealtnäha hästi toidetud ja oma eluga rahul ega näi linnast maale igatsevat.
Aia tänava hoovis kasvavad põrsad on pealtnäha hästi toidetud ja oma eluga rahul ega näi linnast maale igatsevat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui «Sakala» kaebuse peale Viljandi järve äärde Aia tänavale hoovis peetavate põrsaste käekäiku uurima läks, olid kolm põrsakest aedikus kinni, ei haisenud ega häälitsenud.


«Sakala» poole oli pöördunud naabertänavas elav mees, kelle sõnul häirib loomapidamisest tekkiv hais ümbruskonna inimesi.

«Piisab ju sellest, et meil on kaks haisuallikat, Ekseko ja kohalik veevärk. Nüüd on tekkinud kolmas õudus,» kirjutas Pihlaka tänaval elav Jari Hytönen.

Asja uurides ilmnes, et nii hull olukord siiski ei ole: ükski teine naaber kaebama ei kippunud ja ka hingematvat haisu polnud kõnealuses aias tunda.

«Nad on siin ainult ajutiselt, sest maal käib laudakatuse remont,» rääkis Aia tänava hoovis kolme põrsast pidav naine, kes oma nime avaldada ei soovinud. Tema jutu järgi kukkus Saarepeedi lähistel paikneva talu lauda katus talvel lumega sisse, kuid põrsad olid tellitud ja nad tuli välja osta.

Nii tõigi naine põrsad linna ning juba kuu aega on nad võrega kaetud piiratud alal ringi sibanud ja hoolega maad sonkinud. Kui üks lapike songitud, tõstab naine aediku järgmisesse kohta.

Viljandi majandusameti spetsialisti Kaidi Brauni sõnul on naaber põrsaste pidamise pärast ka linnavalitsuse poole pöördunud, kuid kohapeal asja uurimas käia pole Braun veel jõudnud. Ta oli palunud asja uurida järve ääres elavatel tuttavatel, kuid nemad ja teised naabrid peale kaebuse esitaja ei ole põrsaste üle kurtnud.

«Otseselt ei keela ükski kehtiv õigusakt linnas sigu pidada. Hea tava muidugi eeldab, et me ei pea tiheasustusega piirkonnas koduloomi, sest loomal on vaja piisavalt ruumi, õhku, toitu ja vett ning üldjuhul linnas seda tagada ei suudeta,» selgitas Kaidi Braun.

Omaniku sõnul võib igaüks näha, et ta pole põrsaid näljutanud. Naine rõhutas, et kasvatab sigu hoovis vaid seetõttu, et tal pole muud võimalust, ning lisas, et põrsad kolivad juba selle nädala lõpul Saarepeedi lähistele tallu, sest selleks ajaks peaks laut parandatud saama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles