Vollepaar kimbutas soomlasi nende endi sarjas

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Kerner (paremal) ja Kadri Puri panustavad tänavusel vollehooajal ennekõike Hiinas korraldatavale universiaadile, ent on favoriitide seas ka eeloleval pühapäeval Pärnus peetavatel Eesti meistrivõistlustel.
Maarja Kerner (paremal) ja Kadri Puri panustavad tänavusel vollehooajal ennekõike Hiinas korraldatavale universiaadile, ent on favoriitide seas ka eeloleval pühapäeval Pärnus peetavatel Eesti meistrivõistlustel. Foto: volley.ee

Viljandlanna Maarja Kerner ja tallinlanna Kadri Puri on ühendanud rannavõrkpalli hooajal jõud ning otsinud tugevaid vastaseid eelkõige lahe tagant Soome sarjast. Kolm osavõistlust järjest on nad seal finaali jõudnud ning korra võitjana naasnud.

Ehkki Soomes peetava BMW Pro Touri etapid on eestlannadel olnud edukad, jäävad nad sarja finaalist siiski eemale. «Seal selguvad Soome meistrid ja seetõttu lubatakse osaleda ainult kohalikel paaridel,» selgitas Maarja Kerner.  

Möödunud laupäeval Tamperes peetud neljandal osavõistlusel jäid Maarja Kerner ja Kadri Puri esikohaheitluses alla tugevale kohalikule tandemile Riikka Lehtonenile ja Taru Lahtile. «Oskuste ja võimete poolest oleme nendega enam-vähem võrdsed, aga seekord eksisime liiga palju,» ütles Maarja Kerner viimati peetud matši kokkuvõtteks.

Seni on eestlannad osalenud kolmel osavõistlusel ning olnud finaalis iga kord samade vastastega. Matšide üldseis on 2:2. «Esimesel võistlusel alistasime nad veerandfinaalis ja hiljem esikohamängus,» selgitas Kerner.

Eesti ühe parema saalivõrkpalluri Maarja Kerneri kinnitust mööda on kolm Soomes peetud turniiri andnud neile hea võimaluse mängida tugevate vastastega. «Osalejate üldine tase on Soomes tublisti kõrgem kui Eestis,» ütles ta.

Esimest hooaega koos vollet mängivad Maarja Kerner ja Kadri Puri on suve olulisimaks sihiks seadnud augusti lõpul Hiinas korraldatavad üliõpilaste maailmamängud.

«Mõlgutame võidumõtteid ka eeloleval nädalal Pärnus peetavatel Eesti meistrivõistlustel,» kinnitas Kerner.

Pühapäeval suvepealinnas asetleidvatel tiitlivõistlustel on naiste konkurentsis oodata võitluslikke kohtumisi: peale meistritiitliga kaasneva au pälvib võitja õiguse osaleda «Continetal Cupil».

Maarja Kerner ennustas eelseisvateks meistrivõistlusteks tihedat konkurentsi. Tiitliheitlusesse sekkuda suutvaid paare on nende kõrval veel mitu. «Maarja-Liis Graumann ja Anu Enno, Natalja ja Polina Bratuhhina, Kristel Kiens ja Kertti Külm — tugevaid võistkondi on kindlasti teisigi,» loetles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles