Edelaraudteel tuleb tõhus nädalalõpp

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festival algab paljudele folgilistele juba rongis, kus vagunites käib vennastumine.
Festival algab paljudele folgilistele juba rongis, kus vagunites käib vennastumine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Edelaraudtee töötajate arvates on folgilised elurõõmus ja karastunud seltskond, keda raudtee remondiga seotud ebameeldivused ei kohuta.

Aktsiaseltsi Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd nentis, et aastate jooksul muutunud piletihindade tõttu on raske öelda, kui suurt mõju avaldab käibele igasuvine Viljandi pärimusmuusika festival. «Kindlasti on tegu sõitjate arvu poolest tõhusa nädalavahetusega, milleks me varakult valmistume.»

Oherd ei pidanud tõenäoliseks, et raudtee remont tänavu rongiga festvalile sõitjate arvu oluliselt kahandab. «Sõitma hakkavad eribussid,» selgitas ta.

Seltsis segasem

Kevadest on raudtee Türist alates suletud ja sealt Viljandisse toob sõitjaid buss. «Eks piletimüük ole nimetatud lõigul pisut kahanenud, kuid see jääb meie prognooside piiridesse,» tunnistas müügijuht.

Seega on ettevõttel alust arvata, et remont ei avalda ka folgilistele märkimisväärset mõju, liiatigi et nende hulgas on palju noori, kes mugavust taga ei aja.

«See on väga tore ja mõistev seltskond, kes ei tee ruumipuudusest numbrit. Koos lüüakse laulu ja mängitakse pilli,» kirjeldas Oherd tol ajal rongis valitsevat seltsis-on-segasem mõtteviisi.

Pärimusmuusika festivali ajal käivad rongibussid samadel aegadel, ent neid on korraga sõidus rohkem kui tavaliselt. Erikord hakkab kehtima homme õhtul, mil Türilt tuleb Viljandisse kolm bussi.

«Kaks neist sõidavad otse Viljandisse ja üks on peatustega ring,» ütles osaühingu Automen Viljandi regiooni juht Urmas Saaremets. Reedel kell 15.12 väljub samal põhimõttel kolm bussi, õhtul on neid käigus aga neli. Ka siis teeb üks buss pikema tiiru.

Urmas Saaremets ei söandanud ennustada, kas lisasõidukitest piisab. «Meil pole sellist festivaliga seotud kogemust, lähtusime Edelaraudtee tellimusest,» selgitas ta.

Laupäeval sõidavad kõnealuse liini bussid tavapäraselt, pühapäeva õhtul läheb lisabuss Türile.

Laulavad ja tukuvad

Ehkki suurüritustega käivad pahatihti kaasas korrarikkumised, on Edelaraudtee kogemused folgilistega olnud head. «Lõhkumisi ja lagastamisi mina küll ei mäleta,» lausus Annemari Oherd.

Ta lisas, et suure rahvahulga tõttu saavad prügikastid neil sõitudel alati pilgeni täis, kuid see on vaid hea märk. «Praht peabki ju selleks ette nähtud kohta minema.»

Müügijuhi tähelepanekut mööda on peoliste teekond Viljandi poole lõbus ja laulurohke, pealinna tagasi sõidul valitseb aga vagunites enamasti vaikus, sest tehakse tasa mitme öö unepuudust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles