Viljandi ühtlustas stipendiumide taotlemise tähtajad

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Katrin Mändmaa
Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Katrin Mändmaa Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linnavolikogu ühtlustas stipendiumide taotlemise tähtajad, mis hakkavad kehtima järgmisest aastast.


Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Katrin Mändmaa sõnul toetab linn stipendumidega loomeinimesi, sportlasi ja õppureid igal aastal.

«Varem laekus taotlusi linnavalitsuse reservfondile eri loome- ja meelelahutustegevuste toetamiseks aasta läbi. Nüüd on toetuste taotlemise ja andmise põhimõtteid korrastatud ja määratud taotluste esitamiseks ühtsed tähtajad,» selgitas ta.

Professionaalset loometegevust toetatakse loomestipendiumi statuudi järgi. Spordistipendiumi statuudi järgi toetatakse olümpiaaladega tegelevaid sportlasi, treenereid ja klubisid.

Õpilas- ja üliõpilasstipendiumi statuudi järgi toetatakse õpilasi, kes on saavutanud tunnustuse rahvusvahelisel aineolümpiaadil või uurimistöö võistlusel või esikoha üle-eestilisel olümpiaadil aines, milles rahvusvahelisi olümpiaade ei peeta, samuti üliõpilasi, kes on edukad uurimistöös rahvusvahelisel tasemel. Sellest summast toetatakse ka neid õpilasi ja üliõpilasi, kelle uurimistöö on olulise tähendusega Viljandi linnale või kes õpivad välisriikides enam kui kuus kuud.

Stipendiume võib taotleda neli korda aastas. Taotlemisel tuleb rangelt kinni pidada statuutides kehtestatud nõuetest. Stipendiumi kasutamise kohta tuleb esitada aruanne.

Linnaametniku jutu järgi näitab aastane kogemus, et stipendiumide taotlemise tähtajad on segadust tekitanud ning seetõttu on parema töökorralduse ja selguse tagamiseks ühtlustatud kõikide stipendiumite taotlemise tähtaegu. Alates tulevast aastast on need kuupäevad 1. veebruar, 1. mai, 1. august ja 1. november.

Taotlused vaatavad läbi komisjonid, mille tööd juhivad pädevad linnavolikogu liikmed.

Käesoleval aastal anti loomestipendium 30 taotlejale, kelle seas oli luuletajaid, kunstnikke, muusikuid ja filmiloojaid. Spordistipendiumi sai 24 taotlejat. Õppestipendiumi abil suundusid välismaale neli gümnaasiumiõpilast ja õpingutele said rahatuge viis üliõpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles