Linnapea: palju on ära tehtud

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnapea, Reformierakonna kohalik juht Loit Kivistik leidis sel nädalal valimislubadusi üle vaadates, et need olid realistlikud ning suur osa neist on täidetud või käsil.


Missugused poolteist aastat tagasi antud lubadused on kindlalt täidetud?

Arvan, et tehtud on päris palju ning mitme lubaduse täitmisega praegu tegeleme. Näiteks esimene mänguväljak on valmis. Vaadates, kuidas see on vastu võetud, leian, et neid tuleks veel rajada.

Lasteaedade remondiga on nii, et midagi on tehtud, kuid palju on veel teha. Tänavu on kavas remontida Midrimaa ja ehitada Kaare kooli uued rühmad. Üht-teist on valmis, kuid tööd on veel rohkesti. Kõike me kindlasti uuteks valimisteks korda ei saa.

Üsna pea peaks Reinu teel Vaksali tänavast Riia maanteeni algama kõnnitee remont. Ka Arkaadia aia arendamiseni tahame jõuda juba tänavu. Kavas on rajada selleni Väike-Turu tänavalt ühendustee ja panna aeda uued pingid.

Kas midagi jääb ka tegemata?

Uue turu rajamine oli ehk valimiseelse aja illusioon. Toona oli äsja korda saanud parkla ning tundus, et võiksime rajada ka uue turu. Tegelikult pole Viljandis kahele turule kohta ja meil tuleks otsida koos tarbijate ühistuga praeguse kauplemiskoha parandamise võimalusi.

Mõnes mõttes on sealne olukord paranenud, sest vahepeal üsna turuväravate lähedusse tunginud Poola ja Hiina kaup on taandunud. Kui käin seal maasikaid või tomateid ostmas, torkab mulle esmalt silma ikka kohaliku põllumehe kaup.

Tunneliga on nii, et projekti oleme valmis saanud, aga oma rahaga me seda kindlasti valmis ehitada ei suuda. Tunnen, et linnas on põletavamaid probleeme, näiteks tänavate remontimine.

Mida on linn teinud, et töökohti juurde tuleks?

Selleks teeb linnavalitsus iga päev tööd. Investoreid lipsupidi siia vedada pole võimalik, saame luua ainult keskkonna. Oleme ehitanud tühjade platside juurde korralikke teid — näiteks Rohelisel ja Raua tänaval ning Reinu teel. See on olnud ettevõtjate ligimeelitamiseks tähtis samm.

Ühtlasi peame pakkuma ja olemegi pidevalt pakkunud ettevõtjatele kiireid lahendusi. Seejuures tuleb olla väga leidlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles