Maagümnaasiumis avastati valeraha

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Teisipäeval üritas üks maagümnaasiumi õpilane koolisööklas tasuda võltsitud saja kroonisega ning nüüd on juhtunu uurimiseks alustatud kriminaalmenetlus.


Prokuratuur ei saanud eile «Sakalale» juhtunu kohta öelda rohkem, kui kinnitada, et võltsimistunnustega rahatäht avastati ja see saadeti ekspertiisi. Samuti uuritakse, kas järeletehtud rahatäht võib olla seotud varasemate võltsimisjuhtudega.

Viimane teadaolev raha võltsimisjuhus oli Viljandimaal tänavu kevadel kui praegu 16-aastane Raino tegi 500-krooniseid kupüüre koopiamasinaga tänavu 8. ja 9. märtsil ning värskelt trükitud raha läks kohe ka käiku.
Juba 8. märtsi õhtul sokutati üks võltsitud rahatähe taksojuhile, kes oli ta Viljandis Kantreküla A ja O kaupluse juurest Olerexi tanklasse sõidutanud. Vaid paar tundi hiljem, 9. märtsi öösel ostis Raino Olerexi tanklast valeraha eest kaupa.

9. märtsi õhtuks oli seltskond jõudnud Järvamaale ning Raino maksis kopeeritud rahatähega nelja bussipileti eest, et sõita Türilt Paidesse.

10. märtsi südapäeval tasus Martin valerahaga Järvamaal Anna küla bensiinijaamas, kus poisid sama päeva õhtul ka vahele jäid. Seekord oli maksja Raino. Tankla töötajad võtsid talt ilmselgete võltsimistunnustega raha ära ja kutsusid politsei.

Et poiste hingel oli veelgi kuritegusid, mõisteti Martinile kahe aasta pikkune vangla karistus. Raino pääses tingimisi vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles