Sportlikumad on Mõisaküla linn ja Suure-Jaani vald

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käimine. Foto on illustreeriv.
Käimine. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Selgunud on Viljandimaa tervisetoa südame- ja veresoonkonnahaiguste ennetamise kampaania «Valla/linnarahvas liikuma!» auhindade ja üldvõitjad.


Kolmandat aastat korraldatud kampaania eesmärk oli kaasata Viljandimaa elanikke liikuma ja samas neile teadvustada, et tervislik ei ole mitte ainult sportimine ja tulemuste võrdlemine, vaid ka lihtsalt regulaarne ja süsteemne liikumine.


18. veebruarist 30. septembrini kestnud kampaanias osales üksteist Viljandimaa omavalitsust viieteistkümnest.

Iga omavalitsus korraldas neli üritust. Et kampaania hõlmas eri aastaaegu, oli osalejail võimalik kaasa lüüa tervise- ja talispordipäevadel, suusa-, ratta ja muudel matkaded, aeroobika- ja võimlemispäevadel, kepikõnnil, jooksu- ja orienteerumisüritustel.

Tervisespordipäeval kanti soovijate osaluskaardile tempel. Täidetud kaardid saadeti Viljandimaa tervisetoale, et need võiksid osaleda auhindade loosimises.

Kaardid vastu võtnud tervisetoa assistent Piret Veeperve sõnul osales üks inimene keskmiselt 1,5 üritusel, kõige suurem ürituste hulk oli 12.
«Kokku osales maakonna üritustel 1538 inimest, mis teeb ligemale 3,14 peotsenti osalenud omavalitsuste elanikkonnast. Neist mehi oli 39 ja naisi 61 protsenti. Kõige vanem osaleja oli 88-aastane,» loetles ta.

Kampaanias osalenute hindamisel peeti arvestust kahes grupis: suur, üle 3000 elanikuga omavalitsus (Viljandi linn ning Suure-Jaani, Karksi, Pärsti ja Tarvastu vald) ning väike, alla 3000 elanikuga (Abja, Halliste, Saarepeedi ja Paistu vald ning Mõisaküla ja Võhma linn). Võitja selgitas kampaania üritustel osalenute suhtarv valla elanikest 1. jaanuaril.

«Valla/linnarahvas liikuma» kampaania võitis väikestest omavalitsustest juba kolmandat aastat Mõisaküla, mille elanikest osales kampaania üritustel 25,34 protsenti, ja suurtest teist aastat Suure-Jaani vald, mille osalejate protsent oli 6,4.

Mõlemad omavalitsused said auhinnaks 8000 krooni tervisespordi edendamiseks.

Kahe võitnud omavalitsuse üritustes osalenute vahel loositi välja kummalegi kaheksa, ülejäänute vahel 18 Pop Spordi 500 kroonist kinkekaarti.

Loosiauhinnad võitsid
Suure-Jaani vallast Angela Linder, Gilda Vaarik, Sirje Urbel, Rita Valdstein, Maie Käba, Aire Veldemann, Tanel Stern, Merle Vendla
Mõisaküla linnast Ats Karpa, Indrek Jürise, Pille Ruubel, Alo Kirikal, Lea Moorats, Eneli Kippus, Pille Tamson, Hille Jersolav
Abja vallast Jaak Vomm, Evi Liivak, Kairit Luisk
Karksi vallast Virve Saaremägi, Arne Tae
Paistu vallast Jaanus Tibu, Kaisa Tagobert, Kaupo Kaasik, Birgit Kikerpill, Ragnar Kaasik
Saarepeedi vallast Liisel Põder
Tarvastu vallast Piia Mäger, Andra Juust, Aili Torokvei, Kuldar Asu
Viljandi linnast Peeter Padjus, Piia Parik
Võhma linnast Kim Wüthrich

Kinkekaardid saab kätte Viljandimaa tervisetoast Vabaduse plats 2 tuba 105.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles