Eestlane tahab arestitud kalalaeva tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Härmat taotleb tagasi oma arestitud laeva La Mona.
Risto Härmat taotleb tagasi oma arestitud laeva La Mona. Foto: arhiiv

Riigireeturi põgenemisele kaasaaitamise eest Fidžil kohtu all olev eestlane Risto Härmat esitas teisipäevasel istungil taotluse, et tema laev aresti alt vabastataks, kirjutab «Fiji Times».

Kalurina töötav Härmat kinnitab, et vajab alust elatise teenimiseks. Kohus võttis laeva aresti alt vabastamise otsustamiseks lisaaega.

Teisipäeval peetud istungil midagi tähtsat ei toimunud. Kohus kuulas ära riigireeturi abistamises süüdistatava Härmati juhtumit uuriva politsei selgitused ning määras järgmise istungi ajaks 25. augusti. Ühtlasi pikendas ta Härmatile määratud kautsjonit ning kalur on järgmise istungini vabaduses.

Härmati Eesti kodaniku pass on politseijaoskonnas hoiul ja ta ei tohi võimude loata elukohast lahkuda.

Fidži võimud kahtlustavad, et Härmat aitas kaasa riigireetmises süüdistatava koloneli Tevita Uluilakeba Mara põgenemisele. Väidetavasti viis Härmat kolonel Mara oma paadiga Fidžilt Tongale.

Fidži võimud süüdistavad Marat rahva mässule õhutamises ja 2006. aastal sõjaväelise riigipöördega võimule tulnud hunta kritiseerimises ning nõuavad Tongalt Tevita Uluilakeba Mara väljaandmist. Seni on nad saanud eitava vastuse.

Fidži ja Tonga on Vaikses ookeanis asuvad Okeaania saareriigid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles