Kurgja mälestab suurmeest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval tähistab Kurgja talumuuseum Carl Robert Jakobsoni 170. sünniaastapäeva, pidades konverentsi ja andes kätte temanimelised autasud.

Päev algab kell 11 mälestushetkega Jakobsoni perekonnakalmistul. Sellele järgneval konverentsil «Carl Robert Jakobsoni õpetus läbi aegade» on võimalik kuulata ettekandeid oma alal tunnustatud inimestelt.

Loodusemees Hendrik Relve kõneleb Jakobsonist ja loodusest ning ajaloodoktor Ago Pajur teeb ettekande «1881/1917: rahvuslik kubermang, kõikseisuslik omavalitsus, autonoomia». Eesti maaülikooli dotsent Heldur Peterson vaatleb Eesti põllumeeste seltse omariikluse vundamendina ja haridusfilosoof Kalle Küttis kõneleb teemal «Harima, harida, haridus».

Samal päeval kell 14.45 kuulutab Carl Robert Jakobsoni sihtasutus välja järjekordsed Pärnumaa parima põllumehe ning kultuuri- ja haridustöötaja laureaadid.

Päeva lõpul esinevad pärimusmuusikud Pärnu Muusikakambrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles