Tarvastu vald müüb äsja ostetud farmi

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suislepa elanike ja Põlva Peekoni vastasseis päädis sellega, et vald ostis Laane farmi osaühingult ära. Nüüd püüab ta seda ligi kahe miljoni võrra odavamalt maha müüa.
Suislepa elanike ja Põlva Peekoni vastasseis päädis sellega, et vald ostis Laane farmi osaühingult ära. Nüüd püüab ta seda ligi kahe miljoni võrra odavamalt maha müüa. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tarvastu vald üritab vähem kui aasta eest arendajalt ostetud Laane suurfarmi maha müüa, kuid huvilisi pole ja kompleksi hind on seetõttu järjest langenud.


Tarvastu vald otsustas Laane farmi osaühingult Põlva Peekon ära osta eelmise aasta lõpul, kui sai selgeks, et kohalikud elanikud pole tühjalt seisvatesse lautadesse sigala rajamisega mingil juhul nõus.



Vallavanem Alar Karu sõnul maksis omavalitsus ettevõttele 2,6 miljonit krooni, mis hõlmas nii osaühingu tehtud arenduskulusid kui kompleksi soetamise maksumust. Sama summa eest üritas vald 5888-ruutmeetrise üldpinnaga hooneid ja 11-hektarilist kinnistut algul ka müüa, kuid see ei õnnestunud ja hinda on mitu korda alla lastud.



Viimati määras vallavolikogu Laane farmi hinnaks 990 000 krooni, mis tähendaks omavalitsusele 1,6 miljoni krooni suurust kahju.



«Ei saa öelda, nagu oleks tegemist suure kahjuga,» väitis Alar Karu. «Suur kahju oleks olnud siis, kui inimesed oleksid hakanud haisu pärast Suislepast minema kolima.»



Millise summa Tarvastu lõpuks korstnasse kirjutama peab, polegi veel selge, sest esialgu ei taha Laane farmi keegi ka mitte poole miljoni eest. Just niisuguse hinnaga reklaamib kinnistut müüv Arco Vara seda oma kodulehel.



Alar Karu sõnul sätestab mullu valla üldplaneeringusse tehtud muudatus, et Laane suurfarmi ei tohi rajada sigalat. Muude tegevusalade osas piiranguid pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles