Repliik: Kas masu on möödas?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmselt kahtlesid paljud, kas nädalavahetuseks Viljandis Järveotsale kavandatud retromuusika festival ikka toob kokku loodetud arvu publikut. Skeptikute kahtlused lükati kiiresti ümber: juba esimesel päeval liikusid peoplatsi poole suured rahvahulgad. Kõrge piletihind ei takistanud neid kaemast paarikümne aasta eest kuulsuse tipul olnud välismaiseid staare oma silmaga.

Ohtralt jätkus publikut ka laupäeval Viljandi baptisti kirikus korraldatud vanamuusika festivali kontserdile, kus esines Musta mere Doni kasakate koor. Et kõiki soovijaid mahutada, paigutati sinna isegi lisakohti. Kuulajate nappuse üle ei kurdetud festivali teistelgi kontsertidel.

Õisu mõisas reedel ja laupäeval mängitud «Petmine» läks kuuldavasti samuti rohkele publikule ja Lätimaal Salacgrivas peetud festival «Positivus», kuhu suundusid paljud viljandimaalased, oli esimest korda viie aasta jooksul välja müüdud.

Mõistagi on inimeste kultuurinälg rõõmustav, kuid tekitab eestlaste kehvast elujärjest kõnelevate uudiste taustal ka veidi imestust. Tuleb tõdeda, et vähemalt meelelahutus­äris on masuaeg mööda saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles