Pärsti kinnitas mõisa remontija

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärsti volikogu otsusel hakkab järgmisel aastal Heimtali mõisa uueks ehitama aktsiaselts Remet, kes tegi vallale parima hinnaga pakkumise.


«See oli meeldiv üllatus,» kommenteeris Heimtalis asuva Raudna põhikooli remondi maksumust vallavanem Erich Palm. Remeti pakutud hind oli 18 300 030 krooni.



Mullu kohalike investeeringute toetamise programmist (KOIT-kava) raha küsides hindas vald ehituse maksumuseks 26,5 miljonit krooni. Nüüd ei kulu kogu Raudna kooli uuendamise peale koos sisustuse ja lisatöödega rohkem kui 22 miljonit krooni.



Eeldatavasti jaanuaris algavaks ning 2010. aasta juulis lõppevaks mõisahoone remondiks peaks Pärsti vald KOIT-kavast saama 13,5 miljonit krooni ning viis miljonit kavatsetakse laenata.



Tänavu valmis Raudna koolil 60 miljonit krooni maksma läinud spordihoone, mis rajati ainulaadse ringtalli müüride vahele.



Raudna põhikool asub 1850. aastate keskel valminud mõisahoones, mis kohandati kooliks  1932. aastal.



«Hea kool ei saa kunagi valmis,» vastas vallavanem küsimusele, kas pärast mõisahoone remonti on põhikool valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles