Zonta ootab stipendiumiavaldusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemaailmse Zonta-liikumise Viljandi klubi annab 11. korda välja tubli naisüliõpilase stipendiumi.

Ühekordse stipendiumi suurus on kuni 640 eurot. Sellele oodatakse kandideerima Viljandimaa naisüliõpilasi, kes pärinevad paljulapselisest perest, milles on kolm või enam ülalpeetavat, on orvud või kasvanud lastekodus ja omandavad esmast kõrgharidust avaõiguslikus ülikoolis.

Stipendiumi kandidaat peab olema täitnud eelmise õppeaasta nõutava ainekava ning saavutanud head tulemused.

Stipendiumi saamiseks on vaja esitada 19. augustiks taotlus, mille blanketi saab tööpäeviti Viljandi raekojast. Avaldusele lisatakse õppeasutuse õiend õppeplaani täitmise kohta ja õpinguraamatu kinnitatud väljavõte.

Stipendiumi saaja kuulutatakse välja tarkusepäeval, 1. septembril.

Raha stipendiumi välja­andmiseks koguvad Zonta Viljandi klubi liikmed, korraldades kontserte ja loteriisid. Tänavustel Viljandi hansapäevadel tegutses raekoja roosiaias zontade lastehoid, seal teenitud tulu lisati samuti stipendiumifondi.

Peale iga-aastase stipendiumi väljaandmise korraldab Zonta Viljandi klubi vanaprouade austamise õhtuid, toetab Viljandi naiste varjupaika, välismaale õppima pürgijaid ja haigeid lapsi ning jõulude ajal jagab toidupakke puudust kannatavatele peredele.

Augusti algul korraldab klubi järjekordse neidude suvelaagri, kus nädala jooksul pakutakse Viljandi vähekindlustatud peredest pärit tütarlastele harivat ning meelelahutuslikku tegevust ning tehakse koos ka midagi head.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles