Bussijaam keeratakse näoga Statoili poole

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijaama praeguse koha peale tuleb plaani järgi kaubalaadimisala, bussijaam ise aga hakkab vaatama Tallinna suunas.
Bussijaama praeguse koha peale tuleb plaani järgi kaubalaadimisala, bussijaam ise aga hakkab vaatama Tallinna suunas. Foto: eskiis

Viljandi bussijaama ja Centrumi kvartali detailplaneeringu eskiislahendus näeb ette, et bussijaam hakkab tulevikus paiknema fassaadiga Endla tänava Statoili poole.

Kinnisvara arendava Centrumi aktsionär Tauno Tuula on varem «Sakalale» öelnud, et ümberehituste käigus antakse palju kriitikat pälvinud bussijaamahoonele uus välimus.

Kui seni on inimesed pidanud bussi ootama fuajees, siis nüüd kavatsetakse sõitjate tarbeks rajada 60—100 istekohaga ootesaal, mille esikülg on Endla tänava poole.

«Siis saab Tallinna suunas vaatava klaaspaviljoni peale kirjutada uhkelt «Viljandi bussijaam»,» lisas Tuula.

Bussijaamast, Centrumist ja nende vahele kerkivast ärihoonest moodustuks linna suurim, 12 500-ruutmeetrine kaubanduskeskus. Uusehitise alla tuleb umbes 140 kohaga parkla. Plaanide kohaselt läheb arendus maksma 100—120 miljonit krooni ja peaks valmima 2010. või 2011. aastal.

Homme kell 16 korraldatakse Viljandi raekojas eskiislahenduse avalik arutelu, kuhu on oodatud oma arvamust ütlema kõik asjast huvitatud inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles