Reguleerimata teeületamine võetakse arutusele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnakodanikud ületavad reguleerimata kohas teed usinasti.
Linnakodanikud ületavad reguleerimata kohas teed usinasti. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandis Kivi Pagari juures üle Jakobsoni tänava kõndivad jalakäijad on tekitanud heakorraveebis Minu Viljandi arutelu sealse liikluskorralduse muutmise üle ning augustis diskuteeritakse samal teemal ka Viljandi liikluskomisjonis.

Portaalis minu.viljandi.ee leitavas mõttevahetuses tuuakse välja, et kõnealuses kohas ületatakse teed üpris sagedasti, kuigi liiklus on seal tihe ning tee võrdlemisi lai. Lahendustena pakutakse välja Leola ärikeskuse ees oleva ülekäiguraja nihutamist Kivi Pagari poole ning foori paigaldamist.

Viljandi majandusameti juhataja ja liikluskomisjoni esimees Reevo Maidla ütles, et Jakobsoni ja Kivi tänava ristmik tuleb komisjoni istungil arutusele augustikuus.

«Praeguseks pole sellest küsimusest veel konkreetselt räägitud,» vastas Maidla küsimusele võimalike lahenduste kohta ja lisas, et tõenäoliselt ei võta linn selles osas oma seisukohta enne komisjoni istungit.

Lõuna prefektuuri Viljandi politseijaoskonna vanemliikluspolitseinik Riho Kampus ei näe sealses teeületuses probleemi. Õnnetusi pole seal viimastel aastatel juhtunud ning ka liiklusseadus ei keela niisugust teguviisi juhul, kui sellega ei tekitata ohtu.

Kampusega sama meelt on taksojuhid, keda «Sakala» küsitles. Nende ütlemist mööda jääb mõni vanur teinekord teeületamisega jänni, kuid autod ei sõida seal kiiresti, sest sealsamas Jakobsoni ja Leola tänava ristmikul on foor.

Autokooli Alopex juhataja Jaak Alesma ei näe kõnealuses kohas ümberkorralduste järele vajadust. «Seal ei ole võimalik midagi paremaks teha,» leidis ta.

Reevo Maidla ütles, et käesoleva nädala jooksul peaks ühele poole saama Jakobsoni ja Leola tänava ristmiku fooride vahetus. Uute liikluskorraldusvahendite töörežiim erineb vanade omast tunduvalt lühema kollase tule tsükli poolest. Jakobsoni ja Kivi tänava ristmikul toimuvat see tema hinnangul kuigivõrd ei mõjuta, kuid peaks korrastama üldist liikluspilti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles