Viljandi järve kadus inimene. Uppunu leiti üles (5)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi rannas hüppas laupäeval kella 20.25 ajal viie meetri kõrguselt hüppeplatvormilt inimene, kes seejärel enam pinnale ei tõusnud. Meest otsiti veepinnalt, kuid sügavamale kui üks meeter polnud otsinutega võimalik esialgu minna. Pärast kella 22 leiti uppunu järvest üles ja toodi välja.

Kella 20.30 paiku sai häirekeskus teate, et Viljandis püüdis 26-aastane mees hüppepukilt järve hüpata, ent libastus väga õnnetult, lõi pea vastu platvormiserva tugevasti ära, kukkus vette ning pinnale enam ei tulnud. Kõik täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kella poole üheksa ajal sõitsid Viljandi randa kaks kiirabibrigaadi, päästjad ning politseinikud, kuid päästa nad meest ei saanud. Kümmekond minutit pärast üheksat lahkusid rannast päästjad kadunut leidmata, sest neil on vaid pinnalt päästmise võimekus.

«Meie suudame tegeleda pinnalt päästmisega ja üks meeter vee all,» selgitas Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja Tiit Piiskoppel. Tuukrivõimekust pole päästjatel enam aastaid. Viljandi järve põhi on väga mudane ja seetõttu on nähtavus järves tihti vähem kui meeter. Vee sügavus sündmuskohas on vähemalt viis meetrit.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles