Vanamuusika festivali viimased päevad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi vanamuusika festival lõpeb homme kell 17 Jaani kirikus Conrad Steinmanni ja plokkflöödiansambli Ensemble Diferencias kontserdiga «Euroopa piiridel». Gruusiast tuleb esitamisele lummav traditsionaalne muusika, Šveitsist pakutakse valikut renessansihelidest keskajani ning Eestist kõlab Helena Tulve ülemhelidel mängitav «les nuages parfois».

Conrad Steinmann on käesoleval ajal maailma absoluutsesse eliiti kuuluv plokkflöödivirtuoos ja Ensemble Diferenciasi kuuluvad tõelised meistrid, kes fantaseerivad renessanss-plokkflöötidega võimalikkuse piiril.

Täna on festivali kavas kaks kontserti. Kell 19 esineb Pauluse kirikus 60liikmeline Youth National Fanfare Or­chestra Hollandist. Dirigent Danny Oostermani taktikepi all kõlab nii renessanssmuusikat kui Leonard Bernsteini kompositsioone.

Tänane öökontsert algab kell 22 baptisti kirikus, kus Musta mere Doni kasakate koor laulab hingelähedasi kasakate pärimuslugusid, slaavi meloodiaid ja vene-bütsantsi viise, tehes seda rütmilisel, kohati väga energilisel moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles