Maailma kiireimad paatidel kihutajad kohtuvad Viljandis

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järvel peetakse laupäeval Eesti veemotospordi meistrivõistlusi.
Viljandi järvel peetakse laupäeval Eesti veemotospordi meistrivõistlusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänasest pühapäeva pärastlõunani mürisevad Viljandi järvel mootorid, sest siin selgitatakse kahes paadiklassis maailma ja ühes Euroopa paremaid.

Täna kell 16 treeningutega algav ning laupäeval ja pühapäeval 12 võistlussõiduga jätkuv tiitlivõistluste nädalalõpp toob Viljandisse 45 kihutajat 13 riigist. Võisteldakse kolmes paadiklassis, millest üks on noortele ja kaks täiskasvanutele.

Täiskasvanute maailmameistreid selgitatakse klassides OSY 400 ja T 550. Esimesena nimetatus võistlevad hüdroplaanid, mille mootoreid toodetakse Jaapanis spetsiaalselt sportlastele. T 550 on V-kujuline paat ning selle mootoreid saavad osta ka tavatarbijad.

Euroopa meistreid hakatakse selgitama juunioridele mõeldud paadiklassis GT 15. Euroopa paremikku kuuluvad Viljandi noored motomehed on harjunud sõitma klassis JT 250, kuid kodujärvel tuleb neil harjuda uue mootoriga.

Täiskasvanute klassides näeb publik paate, mis sõidavad 100kilomeetrise tunnikiirusega. Noorte käes on paadid, millega saab arendada kiirust 70 kilomeetrini tunnis.

Publiku tarbeks püstitavad korraldajad randa 300 kohaga tribüüni ning sealt peaksid võistlejad olema kogu aeg näha. Et pealtvaatajatele infot anda, on kohal kommentaator.

Viljandisse tuleb eri paadiklasside maailmameistreid ning Euroopa paremaid. Suurem osa võistlejatest sõidab siia Euroopa riikidest, kuid paar sportlast tuleb ka USA-st.

Starti asub mitu Viljandi meest. Juunioride seas on üles antud Matthias Agur ja Brandon Timofejev. See paadiklass on registreerunute arvult kõige väiksem. Kui tavaliselt on klassis JT 250 sõitvate Viljandi noormeeste peamised konkurendid Balti riikidest ja Venemaalt, siis seekordsel võistlusel nende riikide esindajad ei osale.

Klassis OSY 400 esindabViljandi klubi Algo Kuus. Suuremad lootused on aga seotud T 550 paatidega, kus viljandlastest on stardis hiljuti Balti meistriks tulnud Aivar Kommisaar.

Kui paadid lastakse vette reedel, siis esimene võistlussõit algab laupäeval kell 14. Kahe päeva jooksul on igas klassis neli sõitu, millest läheb arvesse kolm paremat. Võitjad peaksid selged olema pühapäeval kella 16 paiku.

OSALEJAD

Viljandi järvel võistlevad 13 riigi sportlased. Osalejate hulk paadiklasside kaupa:
OSY 400    19
T 550    16
GT 15    8
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles