Raul Karu jätkab meistrivõistlustel liidrina

, motospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Karul tuli teises sõidus osa võistlusmaad läbida kolmel rattal.
Raul Karul tuli teises sõidus osa võistlusmaad läbida kolmel rattal. Foto: Aivar Kaljusaar

Pärnus Audru ringrajal peetud Eesti autode ringrajasõidu meistrivõistluste järjekordsel etapil õnnestus Viljandimaa mehel Raul Karul võita dramaatilises võitluses üks sõit.

Klassis Super 1600 startinud Karul tuli näha palju vaeva, et oma paremus maksma panna. Ta läks stardis juhtima ja suutis seda kohta hoida kolmanda ringini, kuid siis möödus temast Kaspar Aruvee.  

Viis ringi enne sõidu lõppu pidi Aruvee tehnilistel põhjustel katkestama ja taas tõusis Viljandimaa mees liidriks. Viimasel ringil üritas Karust mööduda Martin Seppam, autod põrkasid külgepidi kokku ja Seppamile lõppes see kurvalt.

Kokkupõrke tagajärjel purunes Seppami auto esiratta ventiil ja tema sõit oli läbi. Nii jõudiski Karu esimesena ruudulise lipu alt läbi.

«Pärast Aruvee katkestamist nägin liidrina terendavat oma esimest võitu Pärnus,» rääkis Raul Karu pärast sõitu. «Kui Seppam proovis mööduda, hoidsin, hambad risti, esikohast kinni ja mul õnnestus see säilitada. Kahju, et duell nii lõppes, aga olen saavutatuga rahul.»

Pühapäevane teine sõit kujunes dramaatiliseks hoopis Karule. Ta sai startida küll esimeselt positsioonilt, kuid üsna pea purunes tagaratta velg ja auto liikus edasi kolmel rattal.

Mõne ringi järel pöördus Raul Karu boksi, kus mehaanikud panid kiirelt alla uue ratta. Kokkuvõttes suutis ta välja sõita kolmanda koha. «Rattavahetus, milleks kulus pisut üle minuti, tundus mulle terve igavikuna,» nentis Karu. «Ootasin kannatamatult rajale pääsemist ja tundus, et ei suudagi seda ära oodata.»

Kui meistrivõistluste arvestuses jääb pidada veel üks etapp, on Raul Karu liider. Paraku pole tema edu piisav ja viimasel etapil on veel kolmel sõitjal võimalik tulla Eesti meistriks.

BMW 325 klassis tegi laupäeval hea sõidu Tõnis Hommik, kes lõpetas neljandana. Pühapäeval lõppes tema sõit paraku juba esimesel ringil. Teises kurvis oli kokkupõrge, kus kannatada sai kaks autot.

Hommiku autot tabas reklaamtahvel, mis purustas esiklaasi. Ühtlasi kaotas tema sõiduk teiselt autolt saadud löögi tagajärjel tagatiiva. Kõige suurema osalejate arvuga BMW 325 klassis on Tõnis Hommik 20 seas seitsmes. Meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse septembri keskel Riias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles