Mulgimaa pealinn peab suvepäevi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest pühapäevani on Abja-Paluojal suvepäevad, millega koos peetakse maha ka teine Mulgimaa pealinna akordionifestival.

Suvepäevade korraldamisega tegeleva Abja kultuurimaja koordinaator Ülle Rõigas rääkis, et  kolmepäevane üritus pakub meelelahutust ja taasleidmisrõõmu igas vanuses inimestele.

Uut ja huvitavat

Korraldajate kinnitust mööda kutsuvad suvepäevad ennekõike traditsiooniliste ettevõtmistega, kuid kavas on ka uut ja huvitavat.

«Laste näitering etendab «Nukitsameest» ja täiskasvanud toovad lavale tõsielulise etenduse «Kirjad elust». See räägib kirjadest, mille siin kandis elanud inimesed on kunagi kirjutanud,» kõneles Ülle Rõigas.

Homme selgitatakse taas välja Abja rammumees ja sportlikke üritusi on suvepäevadel teisigi. Näiteks on lastel võimalik osaleda medalijooksul ja suuremad teevad tiiru ümber Baasi järve. Õhtuti meelitavad rahvast karaokedisko ja tantsupidu kohalike muusikutega.

Palju huvilisi on registreerunud pühapäevasele väljasõidule mahetootja Arvo Veidenbergi Pajumäe tallu. «Tavainimesed sinna ju niisama uudistama ei lähe ja me arvasime, et see võiks huvitav olla,» selgitas Rõigas.

Konkurente ei ole

Samal nädalavahetusel korraldab kodukandipäevad Abja naabervald Karksi, kuid see abjalasi ei morjenda. Kodukanti ühendav üritus on plaanis ka Kilingi-Nõmmel, kuid see on korraldajate sõnul alati Abja suvepäevadega samal ajal ning osalejaid on jätkunud mõlemale poole.

«Arvan, et inimesed ikka liiguvad siia ja sinna. Lisaks tulevad väga paljud just sel ajal vanematekoju, sest see on oodatud sündmus. Tean, et samale ajale on sätitud ka klassikokkutulekuid,» sõnas Rõigas.

Kui palju inimesi Abja suvepäevadele ja Mulgimaa pealinna akordionifestivalile tulla võiks, Rõigas öelda ei osanud, kuid huvi on korraldajate hinnangul üsna suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles