Uueveski puhkekeskus otsib enampakkumisel omanikku

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uueveski basseinide hiilgeaeg jäi küll sõjaeelsesse perioodi, kuid koht oli popp veel kaheksakümnendatelgi.
Uueveski basseinide hiilgeaeg jäi küll sõjaeelsesse perioodi, kuid koht oli popp veel kaheksakümnendatelgi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Uueveski basseinid on kevadest saadik kolm korda sundmüügis olnud, kuid langevast hinnast hoolimata pole keegi neid endale soovinud.

Viljandi linnalt 15 aastaks puhkeala hoonestusõiguse lepingu saanud osaühing Timpson Trading sattus mitu aastat tagasi majandusraskustesse ning peab nüüd Uueveski basseinidest loobuma. Aprillis pani kohtutäitur kompleksi enampakkumisele alghinnaga 30 600 eurot, ent ühtki huvilist ei ilmunud.

Ehkki tegu on kunagi Viljandile kuulsust toonud suvituspaigaga, peletavad võimalikke omanikke halvas seisus kinnistuga kaasnevad kohustused. Nii luhtusid ka järgmised enampakkumised, ehkki alghind langes. 24. mail oli see 24 480 eurot ja 28. juunil 23 008 eurot. Viimane hind on jõus praegugi, uus oksjon tuleb 26. juulil.

Kuue aasta eest sõlmitud leping kohustas ettevõtjat Margus Timpsonit suvituskoha eest igati hoolt kandma. Lisaks korras basseinidele pidanuks seal olema riietuskabiinid ning 1. maist 1. oktoobrini töötama kohvik. Kui toona tundusid need eesmärgid realistlikud, siis mõne aasta pärast pidi ettevõtja tõdema, et nende täitmine käib tal üle jõu.

2007. aastal jäi firma esimest korda kahjumisse suvitushooajal — varem oli ta selle ajaga tasa teeninud sissetulekuta talvekuud.

«Me ei räägi siin väikestest summadest,» toonitas Margus Timpson 2008. aasta augustis «Sakalale», miks ta tol suvel puhkekohta enam ei avanud.

Samal ajal muutusid ettevõtja ja rae suhted teravamaks. Pärast hoiatusi esitas linnavalitsus ärimehele 100 000 krooni suuruse leppetrahvi nõude. Toonane linnapea Kalle Jents avaldas kahtlust, kas nõutav summa õnnestub kohtu abita kätte saada.

Tänavu saabuski raekotta ringkonnakohtu otsus, mille järgi peab Timpson Trading maksma 6391 eurot (umbes 100 000 krooni) leppetrahvi koha laokile jätmise eest.

Viljandi linnavalitsuse kantselei ametniku Marko Kotsari sõnul pole trahv tasutud. «Et firmal on veel teisi, suuremaid võlgnevusi, asume järjekorras tagapool. On väga raske öelda, millal ja kas üldse me selle summa kätte saame,» selgitas ta.

Endale tähendusrikast kohta ei saa linn ka sundkorras tagasi võtta, sest lepingu järgi võis hoonestusõiguse omanik selle alusel pangalaenu võtta ning sundvõõrandamisega kaasneks seepärast laenu tagasimaksmise kohustus.

Marko Kotsar ei osanud öelda, mis saab siis, kui ostjat ei leidugi ja praegune rentnik loobub.

Eile oli Uueveski basseinide müügipakkumist kohtutäituri internetileheküljel vaadatud 848 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles