Noored tegid saatkonnas mõõtmisi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tääksi põhikooli õpetaja Tiiu Ehrenpreis
Tääksi põhikooli õpetaja Tiiu Ehrenpreis Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud kolmapäeval käis neli viljandimaalast koos teiste GLOBE’i programmi koolide esindajatega Ameerika Ühendriikide suursaatkonnas, et tutvustada oma  keskkonnauuringuid.


Tääksi põhikooli õpetaja Tiiu Ehrenpreisi sõnul kohtusid GLOBE’i koolide õpilased ja õpetajad 12. novembril suursaadik Dave Phillipsi abikaasa Kay Phillipsi ja teiste saatkonna töötajatega.



Viljandimaad esindasid Merit Müür Jakobsoni gümnaasiumist, Tanel Voor­mansik Suure-Jaani gümnaasiumist ning Mats Mikkor ja Tiiu Ehrenpreis Tääksi põhikoolist.



Õpetaja kirjeldust mööda korraldati residentsi õues kõigepealt miniekspeditsioon, kus saatkonna inimesed tutvusid mõõtmistega, mida kooliõpilased GLOBE’i programmi käigus teevad. Üheskoos uuriti atmosfääri, vett ja veeloomi.



«Meie pidime tutvustama veeselgrootuid ja nende kohastumusi vees,» kirjeldas Tiiu Ehrenpreis. Ta kinnitas, et saatkonna inimesed olid hoolega asja juures ja said teatmeteose abil veeputukate määramisega edukalt hakkama.



Kohtumise võttis üles «Osooni» saate meeskond.



GLOBE on ülemaailmne koolide keskkonnaprogramm, millest võtavad osa õpilased 96 riigist. Eestis on sellega ühinenud 45 kooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles