Rehvivahetajad võtsid sappa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Võidu autokeskuse juures järjekorras seisvad autojuhid ei paistnud eriti häiritud olevat, et töökotta pääsemiseks tuli paar tundi oodata.
Vana-Võidu autokeskuse juures järjekorras seisvad autojuhid ei paistnud eriti häiritud olevat, et töökotta pääsemiseks tuli paar tundi oodata. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Miinuskraadidesse langenud õhutemperatuur ja libedaks muutunud teeolud sundisid paljusid autoomanikke uut nädalat alustama rehvivahetuskodade ukse taga.


«Nagu ikka, tuli talv ootamatult,» võttis Vana-Võidu autokeskuse järjekorras ootav mees ühte lausesse põhjuse, miks ta rehvivahetusega külmadeni ootas. Ta lisas, et oli saanud töö juurest loa ära käia.



Vana-Võidu autokeskuse ukse taga oli hommikupoolikul üle kahekümne auto ning neid vuras järjest juurde.



Viljandis asuva ettevõtte Atsi Rehvid juhataja Peeter Treial nentis, et hommikust alates on tööd märgatavalt rohkem kui eelmisel nädalal.



«Praegu on järgmised paar päeva juba kinni,» lausus Treial. Tema sõnul oleks autojuhil mõistlik enne töökotta minekut aeg telefoni teel kokku leppida, sest elavas järjekorras enam vastu võeta.



Osaühingu Car-Fix juhataja Andres Kümnik ütles, et suurem rehvivahetus algas kolme nädala eest ja praegu on juba rahulikum.



«Täna saab veel kolmapäevaks aega kinni panna,» ütles juhataja eile ennelõunal.



Kümniku sõnul on palju juhte, kes venitavad talverehvide ostmisega ja võtavad selle koos vahetamisega ette siis, kui teed juba libedaks muutuvad.



«Kel on suverehvid siledaks sõidetud, neil tuleb vahetus kiiremas korras ette võtta,» sõnas ta.



Autoõpetaja Jaak Alesma tähelepanekut mööda viivitavad kummivahetusega sageli need juhid, kes kavatsevad naastrehvid alla panna, kuid ei taha nendega enne lume ja jää tekkimist asfaldil sõita.



«Talverehvidega sõites on ka kütusekulu suurem,» nentis Alesma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles