Vajé Notafel – transameestest peaesinejateks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandist pärit Stefan Airapetjan ja Hans Noormets, kes moodustavad Vajé, pääsesid tänavusel «Eesti laulul» superfinaali lauluga «Laura».
Viljandist pärit Stefan Airapetjan ja Hans Noormets, kes moodustavad Vajé, pääsesid tänavusel «Eesti laulul» superfinaali lauluga «Laura». Foto: Erakogu

Esimest korda pärast varakevadist edu «Eesti laulu» konkursil ja seal saavutatud kolmandat kohta esineb kahest Viljandist sirgunud noormehest koosnev ansambel Vajé Viljandis.

Esinemiskoht on laupäeva õhtul Koidu seltsimajas ning tegemist on tänavu 26. korda peetava Notafe festivali lõpetamisega. «Nii poppi polegi meil ehk varem olnud,» tunnistas Notafe peakorraldaja Eve Noormets, vastates küsimusele, kas pigem tantsulise liikumise festivalina tuntud Notafel on ka varem popmuusikaansambleid esinenud.

Vajé esinemine Notafel pole aga sugugi kummaline, sest nii Hans Noormets kui Stefan Airapetjan on varasematel aastatel selle festivali korraldamisel kaasa löönud. Peakorraldaja pojana on Hans Noormets olnud organiseerimise juures abiline palju aastaid, ka Stefan on abis olnud.

«Notafe püüab, et meie tegemistel oleks võimalikult palju linke ja omavahelisi seoseid,» selgitas Eve Noormets. «Vajé poisid on olnud meie tublid transamehed, abilised ja töötubadest osavõtjad.»

Vajéle pole Viljandis esinemine siiski ajaloos päris esimene. Sügisel astusid nad üles klubis Cheers, kuid toona oli kava hoopis teine ning polnud ka sedavõrd uhket külalisesinejate nimekirja. Koos Hansu ja Stefaniga tulevad lavale veel KKPalmy, Ruslan Svjata Vatrast, Liina Ariadne Pedanik, Okym & Tiiu ning Vajéga juba varem koostööd teinud Violeta Osula.

Notafe kestis sel aastal seitse päeva ja kuus ööd, mahutades korraldajate teatel sellesse aega ühe rahuliku komplekti keha ja meelt, liikumist ja mõtlemist, tunnetamist ja mõtestamist puudutavat haridust. Osalejaid, õpetajaid ja etenduste publikut on kokku olnud umbes 300 inimest. Festivalirahva hulgas on esindatud igasugused mandrid ja maailmajaod: Ameerika põhjas ja lõunas, Lõuna-Korea, Taivan, Nepaal, Aafrika, Austraalia, Euroopa. Festivali lõpetab Viljandi kohalike poiste Vajé live show.

Vajé on Stefan Airapetjan ja Hans Noormets ehk Viljandist armeenlane ja eestlane, kes produtseerivad pop- ja EDM-žanri muusikat, tehes koostööd nii Taani, USA, Hispaania, Armeenia jt produtsentide ja lauljatega.

Laupäeva õhtul lubatakse Viljandis sellist helilist ja visuaalset elamust, millesarnast Viljandi Koidu seltsimaja varem näinud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles