Rannas asuval mänguväljakul hakkavad treenima täiskasvanud

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned mänguväljakul olevad vahendid sobivad ka täiskasvanutele. See foto on tehtud mõni päev enne väljaku avamist, kui seal askeldasid veel ehitajad.
Mõned mänguväljakul olevad vahendid sobivad ka täiskasvanutele. See foto on tehtud mõni päev enne väljaku avamist, kui seal askeldasid veel ehitajad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval kella 18 ja 20 vahel saab Viljandi järve rannas asuval laste mänguväljakul kaasa lüüa eakate tasuta füsioteraapia treeningul.

Idee rakendada laste mänguväljakuid täisealiste ja eakate füsioteraapia teenistusse sündis 2004. aastal Soomes. Firma Lappset Group OY töötas koos teadlaste ja füsioterapeutidega välja kolme generatsiooni mängu- ja tervisespordiseadmed. Füsioteraapiaks sobilikke laste mänguväljakuid on Fixman Eesti paigaldanud juba ka Eestis.

Neljapäeval Viljandis olevale treeningule on Eestis eelnenud kaks tutvustavat treeningut. Esimene neist oli mai keskel Tallinnas Vormsi pereväljakul ning teine Viljandi rannas Hansapäevade ajal. Viljandis on tasuta füsioteraapiatreeningud kavas ka 21. ja 28 juulil ning 4 ja 11. augustil.

Kõikidele uutele ja ka sobilikele varasemalt rajatud Lappset Group OY toodetud mänguväljakutele paigaldatakse juhised ja treeningprogrammid, kuidas mänguväljaku seadmeid füsioteraapiaks kasutada. See muudab seadmete kasutamise võimalikuks ka ilma füsioterapeutide abita.

Fixman Eesti juhi Priit Aigro sõnul võib seenioride toimetamine laste mänguväljakul esmapilgul tunduda kummalisena, kuid mänguväljakute seadmed on just selleks disainitud ja toodetud ning see võimaldab lapselastel ja vanavanematel mänguväljakuid koos sihipäraselt kasutada.

Füsioterapeut Liina Koppeli sõnul on Eesti eakad väga hästi aru saanud, et nende liikumine ja tervis ja positiivne elulaad on paljuski nende endi kätes. «Mäng ja sport on osa meie kõigi elust. Iseasi, kui palju me seda endale lubame,» lausus Koppel. «Kirjanik George Bernard Shaw on öelnud: «Me ei lõpeta mängimist sellepärast, et me jääme vanemaks; me jääme vanaks sellepärast, et me lõpetame mängimise»,» rääkis Koppel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles