Sirle Kalma: Rate.ee ei kaitse piisavalt kasutajaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirle Kalma
Sirle Kalma Foto: Peeter Kümmel / Sakala

«Hispaanlannana» tuntud internetiahistaja tabamiskampaania korraldanud Sirle Kalma leiab, et suhtlusportaal Rate.ee pole astunud piisavalt samme, et seal varitsevaid ohte vältida, kirjutab Postimees.ee.


Kalma alustas kampaaniat, sest tema õepoeg Sten sooritas pärast «hispaanlanna» ahistamise ohvriks langemist enesetapu. Kontakti Steniga sai ahistaja just Rate.ee kaudu.



Sirle Kalma peab Rate.ee omaniku EMT väiteid, nagu poleks ettevõttel juhtunuga midagi pistmist, pisut alatuteks ning palub EMT-l vastata avalikele küsimustele:


«Mida olete reaalselt teinud Rate.ee's pedofiilajuhtumite vähendamiseks, need ei ole ju esimesed süüdistused Rate.ee pihta?»



«Miks ei ole Rate.ee lehel mitte ühtegi hoiatust, linki ega reklaami, tutvustamaks kasutajatele Rate.ee's pesitsevaid ohte?» küsib Kalma.



Naise sõnul on leheküljel Pedofiil.politsei.com esitatud palvele jagada infot internetiahistaja tegemiste kohta vastuseks tulnud ligi 160 e-kirja.



«Isikuid, kes väidavad end olevat Lisha ohvrid, on meil teada 16, kui aga lisada väited stiilis «Minu sõbra ja sõbrannaga juhtus sama lugu», siis usume ohvrite arvuks olevat 20-30,» märgib Kalma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles